27 / 04 / 2024

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.



İnkur Mahallesi Kabadayı Küme Evleri'nde, 1 Şubat tarihinde yaşanan yoğun yağışlar  sonucu oluşan heyelanın ardından tahliye edilen yapılarda AFAD Koordinasyonunda teknik inceleme yapıldı. Gerçekleştirilen incelemelerden sonra tahliye edilen 14 evden fazla riskli olan 2 binanın  yıkımına başlandı.

 Ordu Ünye de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Başkan Yardımcıları; Orhan Gürel ve Ali Kemal Mehel ile heyelanın yaşandığı alanda yıkım bölgesinde incelemede bulundu.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, gazetecilere inceleme anında açılama yaptı. Heyelanın meydana geldiği alanda 14 yapıdan 13'ünün risk altında olduğunun tespit edildiğine dikkat çekerek, "Bu binalardan ikisinde, çok tehlikeli durum arz etmesi sebebiyle AFAD koordinasyonunda Büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak yıkım çalışmalarına başladık" şeklinde konuştu.

 Ordu Ünye de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Tavlı, afetten etkilenen vatandaşlara maddi destek verildiğini kaydederek şunları söyledi:
"İl Afet Müdürlüğü üzerinden buradaki vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamamaları için hane başına 22 bin lira kira yardımının sağlanması için işlemler başlatılmıştır. Yine İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız üzerinden hane başına hemşerilerimize 3 bin 500 lira yardım yapılarak acil ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanmıştır. Ayrıca heyelandan etkilenen vatandaşlarımızın sıcak yuvalarına kavuşması için Valiliğimiz tarafından bölgede oluşturulacak alanda yeni konut yapımı çalışmalarına da başlandı."

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık'tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!


Geri Dön