27 / 04 / 2024

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık'tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık'tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık, Ünye'de heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleştirilen 14 dairedeki vatandaşlar için hak sahibi çalışması yapıp alandan uzaklaştırmadan yeni afet konutları inşa edeceklerini bildirdi.



Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık, Ünye'de heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleştirilen 14 daire hakkında açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık, Ünye'de heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleştirilen 14 dairedeki vatandaşlar için hak sahibi çalışması yapıp alandan uzaklaştırmadan yeni afet konutları  inşa edeceklerini bildirdi.

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!

İnkur Mahallesi Kabadayı Küme Evleri konumunda kar ve yağmur sonucu yaşanan heyelanın ardından tahliye edilen hak sahipleriyle toplantı yapıldı. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, AFAD İl Müdürü Osman Işık'ın yer aldığı toplantıya bazı kurum temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı. Söz konusu toplantı İnkur Mahallesindeki Erenler Camisi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!


Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan AFAD Müdürü Işık, İnkur Mahallesi'nde ilin genel sorunu heyelanla karşı karşıya kaldıklarını bildirdi. Dün gece tahliyesi gerçekleştirilen evler hakkında konuşan Işık, "Onları şimdi kira yardımı yaparak kiraya çıkaracağız. Hayvanlar da Tarım ve Orman Müdürlüğümüz aracılığıyla uygun ahırlara alınacak " şeklinde konuştu.

"Bu bölgeyi kanun kapsamında afet bölgesi ilan edeceğiz"

Işık, tüm vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini sunduktan sonra şu şekilde konuştu: "Sayın Valimizin talimatları üzerine sayın Kaymakamımızla beraber bölgeye geldik. Vatandaşlarımızı bilgilendirdik, süreci anlattık. Sorularını cevapladık. Bundan sonra yapılacak çalışmaları kendilerine anlattık. Bu bölgeyi kanun kapsamında afet bölgesi ilan edeceğiz, afete maruz bölge ilan edeceğiz. Yapılaşma ve iskanı artık bu bölgede kapatacağız. Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımız için hak sahibi çalışması yapıp bu bölgeden uzaklaştırmadan yeni yerleşim yeri seçerek afet konutları üreteceğiz, oraya yerleştireceğiz."

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!

Devletin vatandaşların yanında olduğunu ve her türlü desteği vereceğini söyleyen Işık, bu süreci vatandaşlarla birlikte yürüteceklerini kaydetti. Işık, bölgede hareketliliğin sürdüğüne dikkat çekerek "Kayma devam ediyor. Vatandaşlarımızı dün gece akrabalarının yanına yerleştirdik. Misafirhaneler de ayarlandı. Bugün itibarıyla da kendileri yeni bir yerleşim yeri bulana kadar akrabalarında kalacaklar. En kısa sürede eşyalarını alıp kiraya eve çıkacaklar, ondan sonra biz onlara gerekli yardımı yapacağız" dedi.

Kaymakam ve AFAD Müdürü, heyelanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulunarak mahalle muhtarı Ömer Yıldırım'dan da bilgi aldı.

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Ordu'da heyelan tehlikesi nedeniyle 36 daireli bina tahliye boşaltıldı!


Geri Dön