30 / 04 / 2024

Zonguldak'ta heyelan! 38 konut tahliye edildi!

Zonguldak'ta heyelan! 38 konut tahliye edildi!

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle yapılan hasar tespiti sonucunda 38 konut boşaltıldı.



Zonguldak ilini etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle konutlarda oluşan çatı hasarı ve heyelandan dolayı oluşan raporların sonucunda 38 konut için boşaltılma kararı alındı. 

Anadolu Ajansı'ndan Fadime Yılmaz Elma'nın haberine göre, Zonguldak il merkezi ve ilçelerini etkisi altına alan kar yağışı ve oluşan heyelandan hasar alan 38 konutun boşaltılması gerektiğini belirtti. Şehir merkezini ve ilçelerini etkisi altına alan yoğun kar yağışının ardından AFAD teknik ekibinde yapılan incelemelerde 70 konutun toprak kayması sonunda hasar gördüğü bildirildi.

Zonguldak ta heyelan! 38 konut tahliye edildi!

AFAD teknik ekibi çalışmalarının sonucunda raporda 3 konut için şöyle karar alındı: "35 konuta geçici boşaltma ve 32 konuta da önlem alınması için ilgili belediyeler yazıyla bilgilendirilmiştir. Kesin ve geçici boşaltılan konutlardaki vatandaşlarımız, yakınlarının yanına ya da kamu misafirhanelerine yerleştirilmiştir, açıkta kalan vatandaşımız bulunmamaktadır. Ayrıca, kesin ve geçici boşaltma verilen 38 konuta hasarları oranında AFAD Başkanlığından ödenek talep edilmiştir."

TOKİ Zonguldak Çaycuma son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Zonguldak Çaycuma projesi satışa çıktı!


Geri Dön