29 / 04 / 2024

Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu inşaatı neden durduruldu?

Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu inşaatı neden durduruldu?

Avcılar Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu, yol inşaatı durduruldu. Ispartakule sakinlerini 4,5 km'lik yoldan kurtaran bağlantı yolunda inşaat neden durdu? 4,5 milyon TL’lik projede çalışma ne zaman başlayacak? Emlakkulisi.com açıklıyor...



Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu inşaatı neden durduruldu?


Avcılar Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu’nun temeli, Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Kavşak Düzenlemesi ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş tarafından 16 Mart 2014 Pazar günü atıldı. 


Koruma Kurulu, Ispartakule - Bahçeşehir Bağlantı Yolu için ne karar verdi? Öğrenmek için tıklayın!


Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu’nun temel atma törenine, vatandaşların yanı sıra İstanbul Milletvekilleri Burhan Kuzu, Feyzullah Kıyıklık ve Ünal Kaçır, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılmıştı. 



Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu inşaatı neden durduruldu?

İBB Başkanı Topbaş, bağlantı yolunun temelini 16 Mart 2014'te attı...



4,5 kilometrelik trafiği by-pass edecek olan Avcılar Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu’nun maliyetinin 4,5 milyon lira olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, yol inşaatının  müteahhidini kürsüye davet ederek pazarlık etti. 3,5 ay olarak verilen süreyi 2,5 aya indiren Kadir Topbaş, daha sonra beraberindeki milletvekilleri ve çocuklarla birlikte butona basarak yol ve kavşağın temelini attı.



Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu inşaatı neden durduruldu?
Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu'nun temeli, çocuklarla birlikte atıldı...



Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu neden durdu?


Resmi adı “Avcılar  TOKİ  Bizimevler 2 Sitesi Fırat Caddesi Arası (İmar Yolu) Yol, Kavşak İşi” olan Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu inşaatı işi T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iştiraki olan Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetim ve Tic. A.Ş. (EPP) tarafından Özyurt Madencilik İnş. San. ve Tic. A.Ş.’ye verilmiş; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü kontrolünde sürüyordu.



Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu inşaatı neden durduruldu?
Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu projesinin künyesi...



İstanbul’un Avcılar İlçesi sınırları içindeki uydu kent lokasyonu Ispartakule sakinlerini isyan ettiren gelişme 28 Mart 2014 Cuma günü meydana geldi. 


Avcılar Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu inşaatı, İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından yolu inşaatının sit alanı bölgesi sınırları içinde olduğu gerekçesiyle durduruldu.



Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu inşaatı neden durduruldu?

Bağlantı yolu, fotoğrafta sol üstte görülen patika halinde...  

  


Bağlantı yolunda inşaat ne zaman başlayacak?


Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetim ve Tic. A.Ş. (EPP) yetkilileri tarafından verilen bilgilere göre; sit alanı olduğu gerekçesiyle durdurulan Avcılar Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu inşaat çalışmalarının yeniden başlayabilmesi için görüşmeler tamamlandı, yarın (02 Nisan 2014 Çarşamba günü) resmi başvuru için İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin kapısı çalınacak. 


İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin Avcılar Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu inşaatına refakat etmesiyle görevlendireceği arkeologların çalışmalara katılmasıyla birlikte Avcılar Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu’nda inşaat çalışmalarına devam edilecek. 


Ispartakule sakinlerinin tepki gösterdiği gibi 'Bağlantı yolu inşaatının Avcılar Belediyesi veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenmesi' ya da 'Projenin iptali'nin söz konusu olmadığını önemle vurgulayan yetkililer, bu sürecin hafta sonuna kadar tamamlanarak bağlantı yolu inşaatına tekrar başlanacağı görüşünde... 


Ispartakule – Bahçeşehir Bağlantı Yolu tamamlandığında 700 metre uzunluğunda ve 3 gidiş - 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol olarak hizmet verecek.


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön