29 / 04 / 2024

Ispartakule Bahçeşehir bağlantı yolunda son durum ne?

Ispartakule Bahçeşehir bağlantı yolunda son durum ne?

Ispartakule Bahçeşehir bağlantı yolu Koruma Kurulu uzmanlarının incelemesinden geçti. Rapor, kurul gündemine iletildi... Peki, İstanbul 1 Numaralı Koruma Kurulu yol çalışması için ne karar verdi? Ispartakule Bahçeşehir yolunda inşaat ne zaman başlayacak?



Ispartakule Bahçeşehir bağlantı yolunda son durum ne?


İstanbul 1 Numaralı Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü Ispartakule - Bahçeşehir Bağlantı yolunda durdurulan yol inşaatı için toplandı. Kurul, Avcılar'da Ispartakule - Bahçeşehir arasını 7 kilometreden 600 metreye düşürecek yol için yerinde inceleme yapma kararı verdi. 


22 Mayıs 2014 Perşembe günü toplanan İstanbul 1 Numaralı Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü, Müdür Vekili Yener Çavdar, İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Zeynep Sevim Kızıltan ve kurul üyeleri ile birlikte Ispartakule Bahçeşehir yol inşaatını yerinde inceleyecek. Ancak bu denetleme için henüz tarih netleşmedi. 



Avcılar Ispartakule - Bahçeşehir Bağlantı Yolu günlüğü!


16 Mart 2014 - Yol inşaatının temeli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından atıldı. 


28 Mart 2014 - Yol inşaatı, bölge sit alanı içinde kaldığı gerekçesiyle durduruldu.


2 Nisan 2014 -  TOKİ  iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetim ve Tic. A.Ş. (EPP) bir arkeoloğun inşaat faaliyetlerine refakat etmesi için İstanbul Arkeoloji Müdürlüğü'ne yazılı başvuruda bulundu. 


18 Nisan 2014- İstanbul Arkeoloji Müdürlüğü'nce görevlendirilen arkeolog, raporunu İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na teslim etti.


21 Nisan 2014 - Rapor, 758 kayıt numarası ile kayda aldı. 


12 Mayıs 2014 - Koruma Kurulu, yol inşaatının sürdüğü bölgeye kendi uzmanlarını göndererek inceleme başlattı. 


15 Mayıs 2014 - Uzmanlar incelemesini bitirdi ve raporunu hazırladı. 


22 Mayıs 2014 - İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, kurul üyelerinin yol inşaatını yerinde inceleme kararı aldı. 


Koruma Kurulu, Ispartakule Bahçeşehir yolu için karar verdi! Karar için tıklayın!


Geri Dön