06 / 05 / 2024

Ispartakule'de 4 bin konuta tedbir kararı koyuldu!

Ispartakule'de 4 bin konuta tedbir kararı koyuldu!

Banker Kastelli'nin oğlu, işadamı Korkmaz Yiğit'in Avcılar Ispartakule'de üzerinde 4 bin konutun bulunduğu 100 binlerce dönüm arazisine, hileli yollardan satıldığı gerekçesiyle tedbir kararı koydurdu.



Banker Kastelli'nin oğlu, işadamı Korkmaz Yiğit'in Avcılar Ispartakule'de üzerinde 4 bin konutun bulunduğu 100 binlerce dönüm arazisine, hileli yollardan satıldığı gerekçesiyle tedbir kararı koydurdu. Karar devam ettiği sürece kimse dairesini satamayacak. 


Ev sahibi dava açabilir Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu durumun Tüketici Hukuku'na göre gizli hukuki ayıp olduğunu söyledi. Ağaoğlu "Bu ayıbı satıcı hileyle gizlediğinden 5 yıllık zamanaşımına da tabi değil. Ev sahipleri uğradıkları zarar nedeniyle tüketici mahkemesi nezdinde hakkını arayabilir. Birlikte hareket ederek konutları yapan müteahhitlere karşı dava açıp, onların mallarına tedbir koydurabilir" dedi. 


Borç intihar ettirdi 

Piyasaya olan borçları nedeniyle 2008'de intihar eden Banker Kastelli namlı Abidin Cevher Özden'in işadamı Korkmaz Yiğit'ten alacağı, yıllar soma İstanbul Avcılar'da binlerce aileyi vurdu. Özden'in oğlu, Yiğit'in babasma olan borcunu tahsil etmek için dava açtı. Dilekçede, Yiğit'in Avcılar Ispartakule'de v100 binlerce dönüm araziyi hileli yollardan sattığı iddia edilerek, Abidin Cevher Özden bu arazilere tedbir konması istendi. 


Soma'nın sahipleri sanık 

Geçtiğimiz yıl açılan ve İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sanıkları arasında işadamı Korkmaz Yiğit, Soma Holding'in sahipleri Alp Gürkan ve oğlu Can Gürkan ile Metin Aşık, Ömer Saçaklıoğlu, Sema Cıngıllıoğlu gibi isimler yer alıyor. Sanıklar, Yiğit'in mal kaçırmasına aracılık etmekle suçlanıyor. Bu dava sürerken Özden'in oğlu Süleyman Cemil Bahadır, yeni bir dava daha açtı. 


İkincisi alacak 

için İstanbul 10'uncu Asliye Ticaret Mahkemesi'ndeki davanm dilekçesinde, uğranan zararın tespiti ve tahsili istendi. Dilekçede, Yiğit'in Ispartakule Tahtakale bölgesinde binlerce dönüm arazisinin olduğu, bunları üçüncü kişiler aracılığıyla sattığı öne sürülerek araziler üzerine tedbir konulması istendi. Mahkeme, dava sonuçlanıncaya kadar taşınmazların satış ve devrinin önlenmesine karar verdi. 


4 bin aileyi etkiliyor 

Tedbir kararını aldıran Avukat Yaşar Ağsu, "Bir süre önce hileli yollarla satılan araziler üzerine konutlar yapılmış. Bu karar, o bölgedeki 4 bine yakm konutu kapsıyor. Tedbir kararı devam ettiği sürece bir tek dairenin satışı yapılamaz. Zaten satış için tapu müdürlüğüne gidildiğinde mahkemenin kararı karşılarına çıkacak. Karardan bu süreçle hiç ilgisi olmayan daire sahipleri de etkilenecek" dedi. 


Posta


Geri Dön