06 / 05 / 2024

İsrail'den Kanal İstanbul açıklaması: On milyarlarca dolar kazandıracak!

İsrail'den Kanal İstanbul açıklaması: On milyarlarca dolar kazandıracak!

Kanal İstanbul projesi için Haziran ayında ilk adımın atılacak olması, dış ülkelerde de yankı uyandırdı. Kanal İstanbul projesine İsrail basınında yer verildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'çılgın proje' diyerek açıkladığı Kanal İstanbu projesi için ilk adım Haziran ayında atılacak. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; son günlerde gündemden düşmeyen ve ardarda açıklamaların yapıldığı Kanal İstanbul projesi için Haziran ayında ilk adımın atılacak olması, dış ülkelerde de yankı uyandırıyor. Kanal İstanbul projesine İsrail basınında da yer verildi.

İsrail den Kanal İstanbul açıklaması: On milyarlarca dolar kazandıracak!

İsrail basını, Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesinin bölgede yeniden şekillenmeye neden olacağını belirtirken; her sene on milyarlarca dolar gelir sağlayacağına, kanal boyunca açılan işletmelerin Türk halkına birçok yeni imalat ve hizmet işi sunacağına dikkat çekti. 

İsrail basınından Haaretz gazetesi, Kanal İstanbul'un bölgede etkisinin büyük olacağını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, çılgın projeyi hayata geçirmek amacıyla harekete geçtiğine vurgu yapan gazetede, "Erdoğan’ın Karadeniz’i Marmara Denizi’ne bağlayan ve İstanbul’a hakim bir kanal inşa etme hayalinin gerçekleşmesi bölgeyi değiştirebilir" ifadeleri kullanıldı. 

İsrail den Kanal İstanbul açıklaması: On milyarlarca dolar kazandıracak!

"Türkiye on milyarlarca dolar kazanacak"

Kanal İstanbul'un, İstanbul Boğazı'ndaki deniz trafiği sebebiyle daha önce 1990'lı yıllarda gündeme geldiği açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın projedeki ekonomik sebepleri duyurduğu, projenin katkılarından birinin de istihdam belirtildi. Haberde, "Uzmanlar, kanal trafiğinin ülkeye yılda on milyarlarca dolar kazandıracağını söylüyor. Kanal boyunca oluşan işletmeler, Türk halkına on binlerce yeni imalat ve hizmet işi sağlayacak." ifadelerine yer verildi.

Kanal İstanbul ile İstanbul güvence altına alınacak! 


Geri Dön