27 / 04 / 2024

İşsiz inşaat mühendisi sayısı arttı mı?

İşsiz inşaat mühendisi sayısı arttı mı?

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Bu süreçte işini kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Tasarım yapan bürolar yavaş yavaş kapanıyor, okulunu yeni bitiren meslektaşlarımızın iş bulmaları giderek imkânsızlaşıyor." dedi.



Ekonomik krizlerle beraber işsiz kalan inşaat mühendisi sayısının yükseldiği ifade edildi. Dünya Gazetesi'nden Fikri Cinokur'un haberine göre; TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın (İMO) 67, Antalya Şubesi'nin 33. kuruluş yılı sebebiyle tören gerçekleştirildi. Törende mesleğinde 25, 40,50,60 yılını bitirilen toplam 110 inşaat mühendisine plaket dağıtıldı. 

Törende açıklamalarda bulunan İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Türkiye'nin ve dünyanın çok ciddi sorunlarla karşılaştığı bir süreç yaşadığının altını çizdi. Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının olmazsa olmazlardan olduğuna dikkat çeken Balcı, “Hesap veren bir siyaset anlayışına ihtiyaç var. İşini iyi yapamayan siyasetçinin yerine işini iyi yapanın tercih edileceği bir siyasi arena yaratılmalı. 

İşsiz inşaat mühendisi sayısı arttı mı?

Özgürlüğü, eşitliği, hukuku, toplumsal barışı yok eden politikalar ve siyasetçiler güçlü ülke olmanın önündeki en büyük engeldir. Uzunca bir süredir ekonomik krizler ile mücadele ediyoruz. Ülkemizdeki ekonomik krizin etkisinin henüz tam anlamıyla piyasalara yansımadığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı. Mustafa Balcı, şöyle konuştu:

“Bu süreçte işini kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Tasarım yapan bürolar yavaş yavaş kapanıyor, okulunu yeni bitiren meslektaşlarımızın iş bulmaları giderek imkânsızlaşıyor. Buna rağmen inşaat mühendisliği diploması veren okul sayısı ve kontenjanları artırılıyor. Dolayısıyla meslektaşlarımız her geçen gün biraz daha fazla işsizliğe mahkûm ediliyor."

Türkiye'de kaç inşaat mühendisi işsiz?

 


Geri Dön