11 / 05 / 2024

İşsizlik maaşı alanlar dikkat! Bunu sakın yapmayın

İşsizlik maaşı alanlar dikkat! Bunu sakın yapmayın

İşte çok merak edilen; işsizlik maaşı hangi durumlarda alınır? işsizlik maaşı şartları nelerdir? işsizlik maaşı ödeme süreleri nelerdir? hangi durumlarda işsizlik maaşı kesilir? sorularının yanıtları...



Akşam Gazetesi'nde Okan Güray, Bülbül imzalı köşe yazısında işsizlik maaşı alanlarla ilgili önemli bir uyarıda bulunuldu. İşsizlik maaşının hangi durumlarda alınır? işsizlik maaşı şartları nelerdir?, işsizlik maaşı ödeme süreleri nelerdir? ve hangi durumlarda işsizlik maaşı kesilir? hangi durumda cezai işlem uygulanır? sorularına yanıt verilen yazıda önemli uyarılarda da bulunuluyor.

İşsizlik maaşı hangi şartlarda alınıyor?

İşsizlik maaşı alabilmenin iki şart var. Bunlardan ilki işten ayrılma nedeninin kanunda belirtilen nedenlerden biri olması. Diğeri ise işveren tarafından işten çıkarılmış olmak. Son 3 yıl içerisinde en az 600 gün primi olanlar 6 ay, 900 gün primi olanlar 8 ay, 1080 gün primi olanlar ise 10 ay işsizlik maaşı alıyor. En fazla 10 ay boyunca işsizlik maaşı alınabiliyor.

İşsizlik maaşı alanlar dikkat! Bu hatayı sakın yapmayın

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön