30 / 04 / 2024

İşsizlik ödeneği 2022 ne kadar? İşsizlik ödeneğini kimler alabilir?

İşsizlik ödeneği 2022 ne kadar? İşsizlik ödeneğini kimler alabilir?

Sigortalı işsizlere 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda belirtilen şartları taşımaları durumunda işsiz kaldıkları dönem için belirli miktarda işsizlik ödeneği yardımı yapılıyor. Peki, İşsizlik ödeneği 2022 ne kadar? İşsizlik ödeneğini kimler alabilir? İşte tüm detaylar...



İŞSİZLİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İşsizlik maaşı alabilmek için, hizmet akdinin sona ermesinin ardından 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden gerçekleştirilebiliyor. 

Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvuru yapılamaması durumunda başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.

İşsizlik ödeneği 2022 ne kadar? İşsizlik ödeneğini kimler alabilir?

İşsizlik ödeneğinin ödenebilmesi için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olması gerekiyor. 

İşsizlik ödeneği başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılıyor. 
Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanıyor. 

Nisan ayı personel alım ilanları yayınlandı! İŞKUR üzerinden 95 bin 984 personel alınacak!

OGM 5 bin personel alımı yapacak! Başvuru şartları nedir?

PTT personel alım ilanı yayınlandı mı? PTT 2022 personel alım şartı nedir?
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön