05 / 05 / 2024

İşsizlik Sigortası Fonu’nun toplam varlığı 3 milyar TL arttı

İşsizlik Sigortası Fonu’nun toplam varlığı 3 milyar TL arttı

İşsizlik Sigortası Fonu’nun menkul kıymet ve nakit varlığı haziran ayının sonunda 106 milyar 127,6 milyon TL seviyesine yükseldi.



KİMLER İŞSİZLİK SİGORTASI KAPSAMINDADIR?

Bir hizmet akdine dayalı olarak çalışan sigortalılar, banka sandıklarına tabi olan sigortalılar; istekleri halinde kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışan sigortalılar, ticari taksi, dolmuş vb. nitelikteki şehir içi toplu taşıma aracı iş yerleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenecek alanlarda kısmi süreli iş sözleşmesiyle bir ya da birden fazla kişi tarafından çalıştırılan, çalıştıkları kişinin yanında ay içerisinde çalışma gün sayısı 10 günden az olan kişiler de işsizlik sigortasının kapsamında bulunmaktadır.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ NE KADAR SÜRE İLE ÖDENMEKTEDİR?

İşsizlik ödeneği, hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün ve 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün süreyle işsizlik ödeneği veriliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu: Esnafa kira desteği verilmeli!

İşsizlik Sigortası Fonu mayısta 127.3 milyar liraya geriledi!

1177 liralık ücret desteğinden yararlananlar dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön