04 / 05 / 2024

İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi kuruluyor!

İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi kuruluyor!

Fikir Projesi Yarışması kapsamındaki ‘İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi’ için yaratıcı mimarların üreteceği en iyi proje, oluşturulacak bir jüri tarafından seçilerek İstanbul için hayata geçecek



 Yaratıcı mimarların oluşturacağı ‘İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi’ projesi İstanbul tarihine geçecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi için düğmeye bastı. Fikir Projesi Yarışması kapsamındaki ‘İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi’ için yaratıcı mimarların üreteceği en iyi proje, oluşturulacak bir jüri tarafından seçilerek İstanbul için hayata geçecek.

DEV KOMPLEKS BAKIRKÖY’E

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen deprem ve doğal afet komisyonu raporu kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile ThyssenKrupp Asansör Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan protokol 15 ay içerisinde hayata geçirilecek. Bakırköy’de Maliye hazinesi mülkiyetinde olan ve imar planlarında park alanı olarak ayrılan 28 bin 700 metrekarelik belirlenen proje alanında İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi projesi için yarışmacılar, yeteneklerin kullanarak projeler üretecek.

BÜYÜKŞEHİR KULLANILABİLECEK

Protokol kapsamında tasarımların telif hakları proje sahiplerinde olacak ve İBB tarafından kullanılabilecek. Yarışmayı kazanan projeyi Büyükşehir Belediyesi bedelsiz kullanım hakkına sahip olacak. Kazanan projenin İBB tarafından kullanılmasına proje sahibi ise itiraz edemeyecek. Proje yarışmasının düzenlenmesi, projenin yarışma ile elde edilmesi süreçlerine ilişkin iş ve işlemlerden kaynaklanan bedelledin tümü sponsor tarafından karşılanacak.
GÜL ÇELİKKOL 


Geri Dön