15 / 05 / 2024

İstanbul Akvaryum, dün Florya'da açıldı!

İstanbul Akvaryum, dün Florya'da açıldı!

15 bin canlının bulunduğu dünyanın en büyük tematik akvaryumu hizmete açıldı. İstanbul Akvaryumu ziyaretçiler Başbakan Erdoğanın talimatıyla ilk 3 gün ücretsiz gezebilecek



Florya sahilinde yaklaşık 268 milyon liraya mal olan dünyanın en büyüm tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum dün Başbakan Erdoğan tarafından törenle hizmete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İstanbul Akvaryumda, Karadenizden, Pasifike; Yağmur Ormanlarından Atlantike kadar coğrafi gezinti yapma olanağı bulunuyor. Örneğin akvaryumu gezmek istediğinizde yanınızda mutlaka şemsiye bulundurmanız gerekiyor. Çünkü Yağmur Ormanları bölümünde suni yağmur yağıyor. Karadeniz bölümünde ise Nuhun Gemisiyle mistik bir ortama adım atıyorsunuz. Ege bölümünde antik uygarlıkların izleri, Kızıldenizde mercanlar yer alıyor...

15 bin deniz ve kara canlısı var

İki kattan oluşan toplam 22 bin metrekarelik akvaryumda, interaktif oyun ve filmler de bulunuyor. Her biri 6 bin 800 metreküp su hacmine sahip 64 tankın yer aldığı akvaryumda, sayıları 15 bini bulan, bin 500 çeşit deniz ve kara canlısı mevcut. Deniz türleri için doğal ortamlarına en yakın koşullar tasarlanmış. İstanbul Akvaryum Kompeksinde eğlence mekanları da unutulmamış. 5 boyutlu cep sineması, kafe ve çocuk oyun alanları ziyaretçilere farklı seçenekler sunmak için projeye dahil edilmiş.

Başbakan Erdoğandan jest

Akvaryumun açılışını yapan Erdoğan ziyaretçiler için de bir jest yapılmasını sağladı. Erdoğan öğrenciler için 22.5 TL, yetişkinler için ise 29 TL olan giriş ücretinin ilk üç gün alınmamasını, bir hafta boyunca ise yüzde 50 indirim yapılmasını istedi. Yılda 2.5 milyon ziyaretçinin İstanbul Akvaryumu ziyaret edeceğini belirten Erdoğan, hedeflerinin sadece İstanbul için yılda 28 milyon turist olduğunu söyledi.
Vatan


Geri Dön