28 / 04 / 2024

İstanbul-Ankara arasına 200 kilometrelik ve bir milyar euroluk ‘Akyazı-Ankara Otoyolu’ yapılacak!

İstanbul-Ankara arasına 200 kilometrelik ve bir milyar euroluk ‘Akyazı-Ankara Otoyolu’ yapılacak!

Akyazı ile Ankara arasında faaliyette olan, Bolu Tüneli’nin de içinde olduğu otoyola, kardeş otoyol geliyor. Maliyetinin bir milyar euro olacağı hesaplanan ve 200 kilometre uzunluğunda olacak Akyazı - Ankara Otoyolu, gidiş geliş üçer şeritli olarak tasarlandı.



Bunun yanı sıra, Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni Hızlı Tren Projesi de 2028 yılında tamamlanacak. 344 kilometrelik güzergahta 350 kilometre hız yapılabilecek  Ankara  - İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı’nda 120 kilometreyi bulan toplam 52 tünel inşa edilecek.

Aynı zamanda, Eskişehir - Antalya Hızlı Tren Projesi de planlanıyor. Bu proje tamamlandığı zaman İstanbul - Antalya arası 4 saat 45 dakikaya ve ayrıca, Eskişehir - Antalya arası ise 2 saate inecek.

İstanbul-Ankara arasına 200 kilometrelik ve bir milyar euroluk ‘Akyazı-Ankara Otoyolu’ yapılacak!

dunya.com’dan Ferit Parlak’ın haberine göre, 293 kilometre uzunluğundaki Kırıkkale – Samsun ve bununla beraber 513 kilometre uzunluğundaki Samsun - Trabzon-Sarp ve ihale aşamasında olan 143 kilometre uzunluğundaki Çatalca - Çayırova, 192 kilometre uzunluğundaki Aksaray - Yenice Hızlı Tren Hattı ise planlanan diğer projeler arasında bulunuyor. Yeni yapılacak hatlarla beraber yük taşımacılığında demiryolunun payı 5 senede 4 kat artırılarak, 38 milyon tondan 146 milyon tona çıkarılacak.

2028 VE 2053 HEDEFLERİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023-2028 yıllarında uygulanacak proje ve yatırımlarla 2053 yılı ulaştırma ve altyapıda oluşturulan hedef ve projeleri kamuoyuyla paylaştı.

İstanbul-Ankara arasına 200 kilometrelik ve bir milyar euroluk ‘Akyazı-Ankara Otoyolu’ yapılacak!

“11 TRİLYON DOLARLIK TİCARET HATTININ MERKEZİNDEYİZ”

Bakan Uraloğlu, “Türkiye 4 saatlik uçuş süresiyle, yaklaşık 1 milyar 650 milyon insanın yaşadığı, 43 trilyon 200 milyar dolar Gayri Safi Milli Hasıla’ya sahip ve 11 trilyon dolar ticaret hacmi olan 67 ülkenin merkezinde yer alıyor. Üç kıtayı birleştiren jeopolitik konumuyla da Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinin mali ve sosyal gelişimleri için son derece önemli bir noktada bulunuyor. Bundan hareketle son zamanlarda Türkiye içinde çok modlu ulaşım bağlantıları sağlamanın yanı sıra, uluslararası koridorlar ortaya koyarak, kıtalar arasında kesintisiz ve kaliteli ulaşım altyapıları tesis ediyoruz” şeklinde konuştu.

250 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? 250 bin TL ile bir ayda ne kazanırım? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

7 bin 500, 8 bin TL emekli maaşı alanlara dikkat! Yüzde 43 kök zam müjdesi geldi! Acil bakın!

Araç sahipleri hemen baksın! Benzin, motorin ve LPG’de sürpriz karar! Duyanlar kuyruk oluşturacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön