02 / 10 / 2024

İstanbul-Ankara-Sivas YHT hattında iki istasyon daha açılıyor!

İstanbul-Ankara-Sivas YHT hattında iki istasyon daha açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Sivas hattında 2 yeni istasyonun daha hizmete gireceğini açıklayarak, Yıldızeli ve Elmadağ istasyonlarının yarın hizmete alınacağını söyledi.




 

İstanbul-Ankara-Sivas YHT hattında iki istasyonun daha hizmete açılıyor. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın 26 Nisan 2023’te hizmete sunulduğunu, İstanbul-Sivas Hattı’nda ise yolcu taşınmasına 4 Mayıs 2024 tarihinde başlanıldığını hatırlatırken, “Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerinin  Ankara  merkezli Yüksek Hızlı Tren ağına bağlanmasıyla yaklaşık olarak 1,3 milyon vatandaşımız hızlı tren konforuyla tanıştı. Açılmış olduğu tarihten bugüne kadar Ankara-Sivas YHT Hattımız ile 1 milyon 306 bin 159 yolcu seyahat etti. Yalnızca 4,5 ayda da İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile seyahat eden yolcu sayısının 200 bin 186’ya ulaştığını belirtmek istiyorum. Söz konusu bu ilginin, yeni istasyonların hizmete girmesiyle daha da artmasını bekliyoruz. Her yeni istasyon, yalnızca bir ulaşım noktası değil, aynı zamanda bölgelerimiz arasındaki bağı güçlendiren bir köprü vazifesi görüyor.” Dedi.


İKİ İSTASYON DAHA HİZMETE AÇILIYOR

Haber Global’den Ozan Alaca imzalı habere göre yazılı açıklamasında İstanbul-Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda yer alan Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun ve Akdağmadeni istasyonlarından sonra Yıldızeli ve Elmadağ istasyonlarının da yolcuların hizmetine açılacağını dile getiren Bakan Uraloğlu, "En son 23 Ağustos tarihinde yolcu kullanımına sunulan Yerköy İstasyonu’ndan sonra Yıldızeli ve Elmadağ istasyonlarımızı da 23 Eylül tarihinde hizmete alıyoruz. Yarından itibaren hem İstanbul-Sivas YHT hem de Ankara-Sivas YHT, vatandaşlarımızın konforlu ve hızlı ulaşım ihtiyacına yanıt veren bu iki istasyonumuzda yolcularını karşılayacak.” dedi.

Türkiye’nin Yüksek Hızlı Tren ağına ilişkin de değerlendirmeler yapan  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2 bin 251 kilometrelik hızlı tren hattının, Türkiye’nin kalkınma hedeflerine katkı sağladığını söyledi. Bakan Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Hızlı tren ağımız, yalnızca bir ulaşım yatırımı değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal bir kalkınma hamlesidir. Kentlerimizi birbirine yaklaştırıyor, ekonomik faaliyetleri canlandırıyor, turizme de önemli katkılar sağlıyoruz. Yurttaşlarımız, artık daha kısa zamanda ve daha güvenli bir şekilde seyahat edebiliyor. Ulaşımda daha güçlü ve daha modern bir Türkiye için çalışıyoruz."

 

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhütnamesinde buna dikkat!

Sürücüler dikkat! Tarih verildi! Benzine zam geliyor!

İstanbul’dan konut alamayanların en çok tercih ettiği 5 ilçe!


Geri Dön