05 / 05 / 2024

İstanbul-Ankara YHT'nin 1 haftalık biletlerinin yüzde 80'i tükendi!

İstanbul-Ankara YHT'nin 1 haftalık biletlerinin yüzde 80'i tükendi!

İstanbul - Ankara arasını YHT ile 3.5 saatte aldık. Saatte 250 kilometre hız yapan trene ilgi büyük. Bir haftalık biletlerin yüzde 80'i bir günde tükendi




İstanbul -  Ankara  arasını YHT ile 3.5 saatte aldık. Saatte 250 kilometre hız yapan trene ilgi büyük. Bir haftalık biletlerin yüzde 80'i bir günde tükendi


Bir bayram daha geldi. İstanbullular baba ocağına, memleketlerine doğru yola çıktı. Kimi otobüsle, kimi uçakla, kimi de eğer şanslıysa Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) ilk seferiyle... Bir hafta boyunca ücretsiz yapılacak İstanbul-Ankara arası YHT seferlerinde yer bulmak gerçekten büyük bir şans gerektiriyor. Biz de zor da olsa bir bilet bulup İstanbullular'ın yıllardır hasretle beklediği Yüksek Hızlı Tren'in ilk yolcuları arasına karıştık. Pendik istasyonundan 07.40 seferiyle Ankara'ya gidip, oradan da 14.40 seferiyle geri döndük. Eskiden trenle yaklaşık 10 saat süren yolculuk, sadece 3.5 saatte büyük bir rahatlıkla son buldu. 


BİLETLERİ N %80'İ ALINDI 

İlk seferlerin yok sattığını söyleyen istasyon yetkilisi, bir haftalık biletin yüzde 80'inin bir günde tükendiğini belirtti. Bir vatandaş sabah 05:30'da bilet için sıraya girdiğini söyledi. Bir diğeri ise "İnternetten bilet alamayınca sahurda kalkıp buraya geldik. Bayramda Ankara'yı şöyle bir dolaşıp geleceğiz" diyor. 


BU TREN UÇAK KADAR HIZLI MI?

YHT'ye binmek için önce x-ray noktasından geçiyoruz. Diğer yolcular da bizim kadar heyecanlı. Bir çocuk babasına, "Uçak kadar hızlı mı gideceğiz?" diyor. Güzergâhta Pendik, Gebze, İzmit, Arifiye, Bozüyük, Eskişehir, Polatlı ve Sincan var. YHT, Bozüyük'ten sonra saatte 250 kilometre hıza ulaşıyor.


ANKARA'YA GİTMEYE KARAR VERDİLER

Çoğu ilk kez trene binen yolcular hızlı trenle seyahati çok sevdiklerini söylüyor. Murat ve İlkay Altıntaş çifti de onlardan. Murat Altıntaş, "Bu bayram niyetimiz yoktu ama hızlı tren imkânı olunca aniden gitmeye karar verdik" diyor. Öğrenciliğini Ankara'da geçiren Fırat Ekici ise, "O zamanlar tren daha gürültülüydü. Hızlı tren yormuyor. Hızın yanında ses az, sarsıntı hissetmiyoruz. Bu farklı bence" şeklinde konuşuyor.



Sabah


Geri Dön