27 / 04 / 2024

İstanbul Barajlarında Endişe Verici Düşüş: Su Seviyeleri Felaket Derecesinde Azaldı!

İstanbul Barajlarında Endişe Verici Düşüş: Su Seviyeleri Felaket Derecesinde Azaldı!

İstanbul'da yaşanan aşırı sıcaklar, barajlardaki su seviyelerinde ciddi düşüşlere yol açtı. Bugün yapılan ölçümlerde, İstanbul'un ana su kaynaklarından olan barajların doluluk oranı alarm verici bir seviye olan yüzde 39.84 olarak tespit edildi.



Bu rakam, 2014'ten bu yana kaydedilen en düşük doluluk seviyesi olarak ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz yıl aynı tarihlerde ise barajlardaki doluluk oranı yüzde 69.38 olarak ölçülmüştü.

Kuraklık ve Aşırı Sıcaklar Barajları Kurutuyor!

İstanbul'da devam eden aşırı sıcaklar, barajlardaki suyun buharlaşmasını hızlandırarak su seviyelerinin düşmesine neden oluyor. Aynı zamanda, artan su tüketimi de su kaynaklarının azalmasına katkıda bulunuyor. Bu hafta yapılan ölçümlerde, barajların doluluk oranlarının yüzde 40'ın altına düştüğü gözlendi. Son verilere göre, doluluk oranı yüzde 39.84'e kadar gerileyerek son 9 yılın en düşük seviyesi olarak kaydedildi.

Ömerli Barajı İstanbul'un Su İhtiyacının Yarısını Karşılıyor!

İstanbul'un su ihtiyacının neredeyse yarısı, Ömerli Barajı'ndan sağlanıyor. Ömerli Barajı'nın doluluk oranı şu an yüzde 72.64 seviyesinde bulunuyor ve kentteki toplam su kaynağının yüzde 49.4'ünü oluşturuyor. Bu yüksek doluluk oranı, baraj gölüne Melen Çayı'ndan su aktarılmasına bağlanıyor. Ancak diğer barajlar maalesef kuruma tehlikesiyle karşı karşıya.


Geri Dön