29 / 04 / 2024

İstanbul Boğazı'na nazır 25 yıllık 9 villa yıkıldı!

İstanbul Boğazı'na nazır 25 yıllık 9 villa yıkıldı!

İnşaatına 1986 yılında başlanan ve Anayasa Mahkemesinin İmar Kanununun 47. maddesini iptal etmesi üzerine ruhsatsız duruma düşen boğaza nazır 9 villa, sabah saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı



Sarıyer Kireçburnu Mahallesinde belediyeye ait alanda daha önceden ihale edilen ve yasal süresi içinde tamamlanmayan 9 villa yıkıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri 1986 yılında yapımına başlanan Sarıyer Kireçburnu Mahallesinde belediyeye ait alanda daha önceden ihale edilen ve yasal süresi içinde tamamlanmayan 9 villayı yıktı.

Villaların 90lı yıllarda Bedrettin Dalan zamanında yapıldığını belirten yakın bir sitenin bekçisi Samet Durgun, sabah saatlerinde belediye ekiplerinin gelerek villaları yıktığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ruhsatları iptal yapıların eski deprem yönetmeliğine göre inşa edildiği ve dayanıklılığını yitirdiği belirlendi. Aynı bölgede şahsa ait 4 villanın da aynı gerekçelerle yıkımı yapılacak.

SABAH


Geri Dön