07 / 05 / 2024

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.



İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

HAVUZ, GARAJ, ASANSÖR…

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, İzinsiz olarak tadilat işlemenin yapıldığı yol yalısının bahçesinde fazladan 250 metrekarelik bir alan inşa edildiği tespit edildi.

Öte yandan, bahçeye kaçak olarak makine dairesi yapılırken, havuz, komşu parselle çekme mesafeleri ihlal edilerek kaçak bir mutfak yapıldığı, bina dışına kaçak asansör inşa edildiği, garajın büyütüldüğü gözlemlendi.

Koruma Kurulu’nun bu tespitten sonra İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 24 Ağustos 2022'de Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak kaçak inşaatın durdurulmasını talep etti.

Boğaziçi İmar Müdürlüğü de verdiği yanıtta 8 Ağustos 2022'de Cevdetpaşa Caddesi 129 numarada konumlanan binadaki inşaat faaliyetlerini durdurarak yapı tatil tutanağı hazırladığını ve yasal işlem başlatıldığını belirtti. Boğaziçi İmar Müdürlüğü, yapıda ve bahçesinde yapılan yasa dışı imalatlarla ilgili de bilgi verdi.

İNŞAAT KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Fakat, Sözcü'nün haberine göre ulaşan görüntülere göre kapısına mühür vurulan yalıda inşaat çalışmaları sürüyor. Herhangi bir izin olmadan ve yapı tatil tutanağının asılı olduğu mülkteki inşaat faaliyetlerin herkesin gözü önünde rahat bir şekilde devam etmesi şaşkınlık yarattı.

İNŞAATI DEVAM EDEN YALI ŞUBAT AYINDA EL DEĞİŞTİRDİ

Söz konusu mühürlenen gayrimenkulün mülkiyeti, Bebek Avenue Turizm Yatırım Anonim Şirketi’ne ait görünüyor.

21 Şubat 2022'de İstanbul’da kurulan şirketin sahibi ise İngiltere merkezli Realty Investment & Management adlı şirket görünüyor.

843 metrekare büyüklüğündeki konutun Bebek Avenue kurulduktan dört gün sonra yani 25 Şubat tarihinde satın alınıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3 katlı ofisi kiraya veriyor!

A101 Perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! A101'de inanılmaz fırsat! A101 kataloğu 1 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön