03 / 07 / 2024

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 



NTV'de yer alan habere göre; Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Kara üstündeki buzullar yani Antarktika ve Grönland'daki buzullar korkunç hızla eriyorlar" diyerek, bu buzullarının erimesiyle bu yüzyılın sonuna kadar en az  metre civavrında deniz seviyesinle yükselme olacağını vurguladı. 

Prof. Dr. Levent Kurnaz, bunun sonucunda 2050 yılında Marmara Denizi'nde en az 50 santimetre civarında yükselme olasılığı olduğuna da dikkat çekti. 

İstanbul Boğazı ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

"Yani bu kötümser bir şey ama daha da fazla olabilir. Daha az olması ihtimali daha düşük. Bu da hani deniz seviyesine 50 cm-1 metre arasında yaşayan herkesi birazcık tedirgin etmeli" açıklamasında bulunan Levent Kurnaz, burada yalnızca boğazdaki yalılardan bahsedilmediğine dikkat çekti ve "Daha önemli olan Kadıköy'e gittiğinizde mesela Kadıköy Metrosu'nun sol taraftaki çıkışı neredeyse deniz seviyesinden iki karış yukarıda bulunuyor. Hani kötü bir lodos fırtınasında onun içine su dolabilir, bunun için de 2050 yılını da beklemeyecek muhtemelen" şeklinde konuştu. 

2050 yılına kadar Boğaz'daki yalıları birkaç defa su basmış olacağının altını çizen Kurnaz, Kadıköy'deki metronun içine de epey ciddi bir su girmiş olacağını aktardı. 

İstanbul Boğazı ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Açıklamasında "Yani işte, 50 santimetrelik bir duvar çekilmesi ile bazı şeyleri kurtarabiliriz 2050'ye kadar ama 2050'nin ötesinde bizim çok çok ciddi önlemler almamız gerekiyor" ifadelerine yer veren Prof. Dr. Levent Kurnaz Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı gibi yerlerde, çevresine iki metrelik bir duvar örülürse, tarihi yapıların nispeten su yükselmesinden korunabileceğini belirtti. 

Kurnaz, Kadıköy Sahili gibi ya da işte bütün Boğaz çevresi uzun mesafeye çok yüksek bir duvar örülmesi gereken durumlarda ise bunun oldukça zor olacağına vurgu yaptı. 

1 doların ne kadar olacağı belli oldu! Yastık altındaki dolarlar kabardıkça kabaracak! Görmedim duymadım demeyin!

TOKİ İstanbul 2+1, 3+1 kura sonuçları belli oldu mu? Arnavutköy, Başakşehir, Esenler TOKİ kura sonucunda son dakika!

Altın bir yükseldi pir yükseldi! Altın alıp satmak isteyenler acil bakın! 16 Nisan 2023 altın fiyatları


Geri Dön