28 / 04 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı 'Felaket Kurtarma Merkezi' kuruyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı 'Felaket Kurtarma Merkezi' kuruyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehire ait olan verileri, afet durumlarına karşı koruma altına almak ve bir sorun karşısında anında müdahale etmek için Felaket Kurtarma Merkezi projesini hayata geçirdiğini açıkladı. Olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet gibi durumlarda kurum faaliyete ge



Yapılan açıklama kapsamında, proje ile aktarılan verilerin Ankara'da düzenli olarak yedekleneceği, İstanbul ve bölgesini kapsayan olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet durumlarında kritik kamu düzenine ait faaliyetlerin kesintisiz süreceği kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), şehre ait olan tüm verileri, afet durumlarına karşı koruma altına almak için Felaket Kurtarma Merkezi (FKM) projesini hayata geçireceği belirtildi.

Proje, İBB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İBB telekomünikasyon altyapı iştirak şirketi İSTTELKOM AŞ tarafından yürütülen tüm bu çalışmalar doğrultusunda uygulamaya konuyor. Proje, İBB Veri Merkezi bünyesinde yer alan önemli verileri deprem vb. diğer büyük afet durumlarına karşı Ankara'da düzenli olarak yedeklenerek güvenli bir şekilde korunması ve gerektiğinde kullanılabilir olması isteniyor. 

Buna göre, oluşturulan yeni yapı ile İstanbul ve bölgesini kapsayan olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet durumlarında kritik kamu düzenine ait faaliyetlere ait veriler korunacak, şehirdeki sürdürülebilirliğe ve toparlanmaya önemli katkılar sunacağıda ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı Felaket Kurtarma Merkezi kuruyor

YAŞANANLARDAN DERS ALINDI

İBB’nin tüm birimlerine verilerini yedekleyeceklerini belirten İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Erol Özgüner, "Felaket Kurtarma Merkezi projesiyle İBB ve iştiraklerine ait verileri büyük ölçekli afet, diğer vb. acil kriz durumlarına karşı özel olarak koruma altına alıyoruz. 17 Ağustos Marmara ve büyük Hatay depremi hepimiz için önemli bir tecrübe oldu. Yeni sistem İBB’nin afet durumlarında vatandaşlara kesintisiz hizmet vermesine güçlü destek olacak.’’ diye konuştu. 

AFETLERE HER ANLAMDA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Öte yandan, İBB İştirakler Teknoloji Grup Başkanı Nihat Narin ise "Stratejik öneme sahip olan 'Felaket Kurtarma Merkezi' projesi ile İstanbul’un her anlamda ve her şekilde  afetlere daha dirençli ve hazırlıklı olmasını hedefliyoruz. Yapılan çalışmalarla veri güvenliği, iş sürekliliği ve belediyecilik hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi ana amacımızdır. İBB olarak İstanbul'u örnek bir dünya kenti haline getirmek için teknolojik yeni çözümler sunmaya devam edeceğiz’.’ ifadelerini kullandı.

İBB’den yeni hamle! Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları için harekete geçti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıkladı! Toplu taşımaya İBB standartı geliyor...

İBB açıkladı! Yeni evlenecek çiftlere 7 bin TL'lik evlilik desteği verilecek...

İBB açıkladı! İstanbul'da kullanılan elektrikli skuterların sayısı ilçe ilçe açıklandı


Geri Dön