28 / 04 / 2024

İBB açıkladı! Yeni evlenecek çiftlere 7 bin TL'lik evlilik desteği verilecek...

İBB açıkladı! Yeni evlenecek çiftlere 7 bin TL'lik evlilik desteği verilecek...

Evlilik hazırlıkları yapanlara iyi haber İBB'den geldi. Bu kapsamda İBB'den 7 bin TL'lik evlilik desteği açıklaması yapıldı. Evlilik desteği nasıl alınır? 7 bin TL evlilik desteği şartları nelerdir? Bu süreçte yaş sınırı var mıdır? Evlilik desteği için nereye başvuru yapılır? İşte haberin ayrıntılar



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından sosyal medyasında yaptığı açıklam kapsamında, 7 bin 135 çifte evlilik desteği sağlandığını, İBB'nin bu uygulamasının devam edeceğini kaydetti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni evlenecek ihtiyaç sahibi çiftlere 7 bin TL evlilik desteği vermeye başlayacaklarını açıklamıştı. İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 7 bin 135 çiftin yuva kurmasına katkı sunduklarını belirtti. İBB Başkanı, 7 bin TL'lik evlilik desteğine "İstanbul Senin" uygulaması ile başvurulabileceğini kaydetti.

EVLİLİK DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Evlilik desteği nasıl alınır? 7 bin TL evlilik desteği şartları neler, yaş sınırı var mı? Evlilik desteği için nereye başvuru yapılır? Evlilik desteği için başvuru yapacak çiftlerden birinin İstanbul'da ikamet etmesi gerekiyor. Sosyal incelemeler sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ve başvurusu kabul edilen çiftlerin hesabına ödemeler yapılacağı belirtildi.

 İBB açıkladı! Yeni evlenecek çiftlere 7 bin TL lik evlilik desteği verilecek...

EVLİLİK DESTEĞİ İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

Evlilik desteğine ilişkin detaylar ALO 153 aracılığı ile öğrenilecek. Evlilik desteği almaya hak kazanan çiftlerin 3 ay içerisinde evlenmesi şartı bulunuyor. Tek seferlik yapılacak ödemeler kadının hesabına yatacak. Evlilik desteği fırsatından yararlanmak isteyen çiftler Alo 153 Çözüm Merkezi, İstanbul Senin mobil uygulaması ve sosyalyardim.ibb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapacak. 

KİMLER EVLİLİK KREDİSİ ALABİLİR?

Evlilik kredisinden faydalanabilmek için evlenmek isteyen çiftlerin genellikle 18 ile 24 yaş arasında olması gerekir. Buna göre, devlet destekli evlilik kredisinden faydalanmak isteyen çiftlerden herhangi birinin Türk Ceza Kanunu'nda yer alan ağır suçlardan ceza almamış olması gerekir.

DEVLET DESTKLİ EVLİLİK KREDİSİ NEDİR?

Yeni evlenecek çiftler için müjdeli haber yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarafından gelmişti. Bu kapsamda 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi desteği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu.

 

Aile Fonu ile 6 yılda toplam 440 bin TL faize son! Yasa bu hafta TBMM’de!

Evlilik kredisinde son dakika gelişmesi: Yaş ve gelir kriteri ile tarih resmen belli oldu! 

Evlenecek çiftlere müjde! Evlilik kredisi şartları açıklandı

Evlilik kredisinde son durum ne? Detaylar netleşiyor


Geri Dön