12 / 05 / 2024

Evlilik kredisinde son dakika gelişmesi: Yaş ve gelir kriteri ile tarih resmen belli oldu! 

Evlilik kredisinde son dakika gelişmesi: Yaş ve gelir kriteri ile tarih resmen belli oldu! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından faizsiz evlilik kredisinin ayrıntıları belli oldu. Bakan Göktaş, yaş ve gelir kriteri ile tarihi açıklayarak detayları paylaştı.



Milyonların merakla beklediği evlilik kredisinde tüm detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz kredi detaylarını tek tek açıkladı.  Peki evlilik kredisi şartları neler? Kimlere evlilik kredisi verilecek? Faizsiz kredide yaş sınırı kaç? Faizsiz krediyi kimler alabilir? İşte faizsiz kredide son dakika gelişmesi...

EVLİLİK KREDİSİ 4 YIL OLACAK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir Göktaş, sıfır faizli kredinin 2 yıl geri ödemesiz olarak 4 yıllık olacağını belirtti. Bakan Göktaş, ayrıca faizsiz kredi için yaş kriteri olacağını da belirterek ayrıntıları resmen paylaştı.  

FAİZSİZ KREDİDE YAŞ SINIRI KAÇ?

Bakan Göktaş, faizsiz evlilik kredisinde yaş kriterinin olacağını söyleyerek yaş sınırının 18-27 yaş aralığında olmasını beklediklerini ifade etti. Öta yandan Göktaş, sıfır faizli kredinin 2 geri ödemesiz olarak 4 yıllık olacağını da ifade etti.

Evlilik kredisinde son dakika gelişmesi: Yaş ve gelir kriteri ile tarih resmen belli oldu! 

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Bakan Göktaş, konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek,  gerekli şartları sıraladı. Göktaş, evlilik kredisi ile ilgili olarak ''Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış. Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek.

4 yıllık kredi, 2 yıl geri ödemesiz. Sıfır faizle vereceğimiz bir destek. Yönetmelik çıkarmamız gerekiyor akabinde. Pilot bölgeden başlama nedenimiz, deprem bölgesindeki gençlerimize destek olmak. Oraya moral motivasyon olmak." ifadelerini kullandı.

EVLİLİK KREDİSİNDE TARİH RESMEN BELLİ OLDU!

Gazetecilerin "Bu ay içerisinde çıkmasını bekliyor muyuz?" sorusuna yönelik Göktaş'tan yanıt geldi.

Göktaş "Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. diyerek müjdeyi verdi ve şu sözlerle devam etti '' Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz." dedi.

Evlilik kredisinde son durum ne? Detaylar netleşiyor

Evlenecek çiftlere müjde! Evlilik kredisi şartları açıklandı
Gençlere verilecek faizsiz kredi desteğinde yaş aralığı belli oldu! Bu şartları taşıyan kredi alabilecek!

Geri Dön