27 / 04 / 2024

Evlilik kredisinde son durum ne? Detaylar netleşiyor

Evlilik kredisinde son durum ne? Detaylar netleşiyor

Yeni evlenen çiftlere 150 bin lira evlilik kredisi başvurusu gençlerin ana gündem maddesi. Peki, evlilik kredisinin detayları neler? 150 bin TL faizsiz kredi başvurusu şartları belli oldu İşte tüm detaylar…



Sıcak yaz aylarının geride bırakmamızla birlikte düğünler de yavaş yavaş azalıyor. Her hafta kapalı gişe oynayan düğün salonları da yavaş yavaş durağanlaşıyor. Yeni evlilerin borç ödeme telaşına düştüğü bu dönemde akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi desteği geldi.

2023 seçim vaatlerinde de yer alan Aile ve Gençlik Bankasının kuruluşunu yakında gerçekleştireceklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM onayını aldıktan sonra projeyi ilk etapta deprem bölgesinde hayata geçireceklerini ifade etti.

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası tarafından karşılanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen kabine toplantısında evlilik kredisiyle ilgili son durumu açıklamıştı. "Yeni evlenecek çiftlere evlilik kredisi" seçim öncesi verilen vaatlerin biri idi. İşte tüm detaylar...

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, gençlere verilecek destekleri açıklamış ve yeni evlenecek çiftlere faizsiz krediye dair de bilgi vermişti.

Erdoğan'ın konuya dair sözleri şöyle;

"Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece 6 Şubat'ta asrın felaketini yaşamış ve hemen her şeyini kaybetmiş gençlerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacağız. Daha sonra Karadeniz doğal gazı ve Gabar petrolünden sağlayacağımız finansmanla projelerimizin kapsamını peyder pey genişleteceğiz. Devreye alacağımız yeni desteklerle hem aile yapımızı yoksulluk ve sapkınlık tehdidinden koruyacak hem de gençlerimize sahip çıkacağız." diye konuştu.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı evlilik kredisinin ayrıntılarını Meclis'e sunulacak kanun teklifi ile belli olacak. Teklifte yaş sınırının ve gelir durumunun kredi şartlarından bir olması tahmin ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön