29 / 04 / 2024

Evlenecek çiftlere müjde! Evlilik kredisi şartları açıklandı

Evlenecek çiftlere müjde! Evlilik kredisi şartları açıklandı

Evlenecek çiftleri yakından ilgilendiren evlilik kredisi hakkında son durumlar merak edilen konular arasında yer almakta. Buna göre; Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir takım açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Göktaş, faizsiz evlilik kredisinde yaş kriterinin olacağını kaydederek 18-27 yaş aralığında olmasını beklediklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sıfır faizli kredinin iki geri ödemesiz olarak 4 senelik olacağını ifade ederek. Göktaş yaptığı açıklamada konuya ilişkin şu bilgileri kaydetti. Çiftlerin Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programından da faydalanması gerekiyor. Bu kriterlere uyan herkes bundan faydalanabilecekler. 2 yıl boyunca geri ödemesiz. Sıfır faizle vereceğimiz bir destek. Yönetmelik çıkarmamız gerekiyor akabinde. Pilot bölgeden başlama sebebimiz, deprem bölgesindeki gençlerimize destek olmak. Oraya moral motivasyon olmak." dedi.

Göktaş; "Deprem bölgesi için pilot proje başlatacağız. Akabinde de bunu giderek genişleteceğiz. Bu karar gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclisin tasarrufunda. Biz bunu en kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Altyapı kriterlerini oluşturduk ve şu anda hazır bulunuyor. 18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış. Bu kriterlere uyan herkes, bundan yaralanabilecek. 4 senelik kredi, 2 sene geri ödemesiz. Sıfır faizle vereceğimiz bir destek olacak." ifadelerini kullandı.

 Evlenecek çiftlere müjde! Evlilik kredisi şartları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar doğrultusunda açıklanan evlilik kredisi olanağı ile ilgili olarak vatandaşların beklediği özellikle evlilik aşamasında olan çiftlerin merakla beklediği evlilik kredisi başvuru işlemleri başladı mı, nasıl yapılır? 150 Bin Türk Lirası faizsiz evlilik kredisi şartları nedir, yaş sınırı var mı? Sorulaını yanıtlamaya çalıştı.

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Seçim zamanında milletimize verdiğimiz sözlerden biri de Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasıydı. Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizle ilgili çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki zamanlarda Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımız ile berebaer Aile ve Gençlik bankasına dair kanun teklifini meclisimizin takdirine sunacağız. Buna göre bankaya bir gelir tesis etmek amacı ile doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktarmayı düşünüyoruz. Bu kapsamda banka gelirleri tesis edilene kadar da öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek ve sonrasında da bu projeleri uygulayacağız." diye açıklama yaptı.

Evlilik kredisinde son durum ne? Detaylar netleşiyor

Evlilik kredisinde her şey hazır! İşte merak edilen detaylar

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön