29 / 04 / 2024

Evlilik kredisinde her şey hazır! İşte merak edilen detaylar

Evlilik kredisinde her şey hazır! İşte merak edilen detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği evlilik kredisi yasa teklifinin taslak metni tamamlandı. Kredi teklifinin meclise sunulduktan sonra yasalaşacağı tahmin ediliyor. İşte tüm ayrıntılar...



‘Evlilik kredisi’ ile ilgili çalışmada sona aşamadayız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olarak "Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız." açıklamasının ardından milyonlar yapılacak çalışmaları ve kredi ile ilgili detayları merak ediyoru. Hükümetin OVP’de de yer alan kredi ile ilgili çalışmalarında sona aşamaya geçildi.

EVLİLİK KREDİSİNDE TASLAK METİN HAZIR!
Dünya evine girmeye hazırlanan binlerce genci heyecanlandıran yasa teklifinin taslak metni tamamlandı. Önümüzdeki günlerde meclise sunulduktan sonra yasalaşacağı tahmin ediliyor.

ÖNCELİK DEPREMZEDELERDE OLACAK
Evlilik kredisi için öncelikse deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarda olacak. Yasa çıktıktan sonra uygulama ilk olarak depremin en fazla etkilediği Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya illeri ile yine yıkımın fazla olduğu bazı ilçelerden başlayacak.

ÖDEMELER NASIL OLACAK?
Faizsiz kredinin miktarı 150 bin lira. Üstelik devlet ödeme kolaylığı da sunuyor. Yasalaşması halinde iki yılı geri ödemesiz ve 48 aysa vadeli olarak uygulanacak.

5 YILDA GERİ ÖDENMESİ PLANLANIYOR
Desteklerden yararlanacaklara yaş sınırı da getirilmesi de gündemde. Yaşla ilgili çalışmalar devam ediyor. Verilecek kredi desteğinin faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz, 5 yılda geri ödenmesi planlanıyor.

HER YIL MİKTAR ARTACAK
Kademeli olarak depremin etkilediği diğer iller ve Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. İlk etapta, 150 bin lira kredi verilecek. Bu miktar her yıl artacak.

Fon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet verecek. Aileyle ilgili kredileri Aile Bakanlığı, gençlere yönelik olanları ise Gençlik ve Spor Bakanlığı organize edecek. Bankanın ayrı bir bina ya da personeli olmayacak. Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerindeki devlet payının bir bölümü fona aktarılacak. İhtiyaca göre aktarılan pay yükseltilecek.

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?
Söz konusu kredi desteğinde başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Gerek evlilik gerekse iş kurma gibi diğer desteklerde gelir düzeyi esas alınacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön