29 / 04 / 2024

Aile Fonu ile 6 yılda toplam 440 bin TL faize son! Yasa bu hafta TBMM’de!

Aile Fonu ile 6 yılda toplam 440 bin TL faize son! Yasa bu hafta TBMM’de!

Aile ve Gençlik Fonu'yla gençlere evlilik desteği doğrultusunda 2 sene geri ödemesiz, 4 yılda geri ödeme kaydıyla 150 bin TL faizsiz kredi verilecek. Mevcut faiz oranları üzerinden bakıldığında, kredi kullananlar, yıllık 57 bin, 6 senede ise 440 bin TL faizden kurtulacak.



Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulması ile beraber 150 bin TL'lik faizsiz kredi kullanımından faydalanacak genç çiftler bir senelik süreçte ise ortalama 57 bin TL faiz yükünden kurtulacak. Bu hafta TBMM’ye gelmesi planlanan yasa teklifi doğrultusunda, gençlere evlilik desteğiyle 2 yılı geri ödemesiz, 4 yılı da geri ödeme kaydıyla 150 bin TL faizsiz kredi sağlanacak. Türkiye'de kredi faizleri aylık yüzde 4-5 dolaylarında seyrediyor. 23 Kasım tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu'nun faiz kararından sonra bu oranların daha da artacağı öngörülüyor. Öte yandan, Türkiye bankacılık sisteminde 150 bin TL'lik kredi çekimi, bir yıl vade ile sınırlandırılıyor.

Aile Fonu ile 6 yılda toplam 440 bin TL faize son! Yasa bu hafta TBMM’de!

BU ÖDEME PLANI BANKADA BİLE YOK

Bu miktarda bir kredi için bankalar 6 sene vade sağlamıyor. 150 bin TL, yüzde 4.10 faiz ve 12 ay vadeyle çekildiği zaman da aylık ödeme 17 bin TL’yi geçiyor. Bir yıl vadeli 150 bin TL kredinin geri ödemesi 207 bin TL oluyor. Bu miktarın 57 bin lirası, olduğu gibi faiz ödemesine gidiyor. 150 bin liralık kredi, yüzde 4.10 oranlı faizle ve 6 yıl vadeyle vermiş olsaydı toplam geri ödeme tutarı 590 bin lirayı bulacaktı. Bu tutarın da minimum 440 bin TL'si faize gidiyor.

Aile Fonu ile 6 yılda toplam 440 bin TL faize son! Yasa bu hafta TBMM’de!

YAŞ KRİTERİNDE SÖZ FON'UN

Fon'un kuruluşunu ve işleyişini düzenleyen kanun teklifi, çerçeve yasa niteliğini taşıdığından birçok ayrıntı teklif metninde yer almadı. Fona yönelik ayrıntılar ve projenin nasıl yürütüleceği ise söz konusu yasa ile kurulacak olan fonun yönetimince belirlenecek. Bu çerçevede, yaş sınırı ve ikinci evliklere verilecek kredilerin belirlenmesinde Fon yönetiminin tasarrufuna kalacak. Ayrıca, deprem bölgesinde, afette eşini yitiren genç çiftler, bu krediden faydalanabilecek.

TOKİ’den konut müjdesi! O ile tam 220 bin konut yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

İnşaat sektörü o ilde durma noktasına geldi!


Geri Dön