19 / 05 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi alt geçitleri yeniliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi alt geçitleri yeniliyor!

Sağlık ve temizlik normlarına uygun olarak yenilenen alt geçitler, kurulan klima sistemiyle yazın serin, kışın sıcak olacak



Büyükşehir Belediyesi, alt geçitleri baştan aşağı yeniliyor. Sağlık ve temizlik normlarına uygun olarak yenilenen alt geçitler, kurulan klima sistemiyle yazın serin, kışın sıcak olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada'daki alt geçitleri, hem sağlık ve temizlik normlarına uygun hale getirmek, hem de turizme yönelik “yürüyüş yolu haritası”

hazırlamak amacıyla baştan sona yeniliyor. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm Atölyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında ilk etapta, Eminönü'nde yer alan iki alt geçit baştan aşağıya yenilendi.

GEÇİTLERE KLİMA KONUYOR
Çalışmalar kapsamında başta vitrin ve doğramalar, havalandırma, aydınlatma tesisatları yenilendi. Alt geçitlerde tehlike arz eden büfelerin tamamı kapatıldı. Tüm dükkanların tezgah ve tabelaları tek tip hale getirildi. Alt geçitlerin, kurulan klima sistemleriyle, yazın serin, kışın sıcak olması da sağlanacak.

Yurtdışında olduğu gibi turistlere yönelik “yürüyüş yolu haritası” hazırlanmasını amaçlayan proje kapsamında, Sultanahmet ve Taksim arasındaki 5.5 kilometrelik güzergah üzerinde bulunan Karaköy alt geçidi de yenilenecek. Günde ortalama 80-100 bin arası insan sirkülasyonunun olduğu Karaköy alt geçidi, yapılacak çalışmalar sonrasında bambaşka bir çehreye bürünecek.

İlk etapta geçidin girişleri, afiş yapıştırılamayan ve boyanamayan yapay taş kumlu taşlarla örülecek. Tabelalarla, geçidi kullananların, rahat bir şekilde yönlerini bulmalarına da olanak sağlanacak.

AFİŞ YAPIŞTIRILMAYACAK
Alt geçit içerisinde bulunan telefon kulübeleri kaldırılarak, yerine kredi kartıyla uluslararası görüşmelerin de yapılabileceği yeni telefon kulübeleri monte edilecek. Geçit içerisindeki dükkanlarda, baştan aşağıya yenilenecek ve engelliler için hissedilebilir döşemeler kullanılacak.     
Star


Geri Dön