19 / 07 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi araştırdı! İstanbul, Londra'dan daha pahalı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi araştırdı! İstanbul, Londra'dan daha pahalı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı araştırma kapsamında, Londra'daki market fiyatlarının İstanbul'dan daha ucuz olduğunu ortaya koyarak, Londra'daki alışveriş asgari ücretin yüzde 3'ünde denk gelirken, İstanbul'daki ise neredeyse beşte birini buluyor denildi.




İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökçe, ajansın İstanbul ile Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'daki market fiyatlarını karşılaştırdığı araştırmasını paylaşmış oldu. dunya.com'da yer alan habere göre; Yapılan araştırmada 20 temel ürünün fiyatları karşılaştırıldı. Fiyat araştırması yapılırken İngiltere'nin en büyük zincir marketi Sainsbury's ile İstanbul'daki bir zincir marketteki fiyatların baz alındığı kaydedildi.

Buna göre Londra'dadaki alışveriş 2 bin 972 lira, İstanbul'daki ise 3 bin 297 lira tuttu. Alışveriş için Londra'da asgari ücretin yüzde 3'ü harcanırken, Türkiye'de bu oran yüzde 19'u bulduğu belirtildi.

Gökce'nin aktardığı bilgiye göre; Londra'da yaşayan bir asgari ücretli maaşı ile 296 kilo kıyma alırken İstanbul'da yaşayan bir asgari ücretli maaşı ile sadece 40 kilo kıyma alabiliyor. Londra'da yaşayan bir asgari ücretli maaşıyla 994 kilo tavuk kanat, 1070 yumurta, 3093 litre süt, 2896 paket makarna alırken, İstanbul'da yaşayan bir asgari ücretli sadece 57 kilo tavuk kanat, 425 litre süt, 871 paket makarna alabiliyor.

İBB'den çarpıcı araştırma! Emekliler kira baskısı altında...

İBB'nin 2004-2019 yıllarında satın aldığı taşınmazlara ilişkin araştırma önergesi verildi!

İBB Meclisi'nde gayrimenkul satışları ve arazi tahsisleri komisyonlara devredildi!

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB dosyalarında hangi araziler var?

Geri Dön