Kent Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şile'deki kaçak villaları yıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şile'deki kaçak villaları yıktı. Yıkım anının yer aldığı video sosyal medyada yayılmaya başladı. İşte detaylar...

Kaçak olarak yapılan çok sayıda yapı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Kaçak yapılar iş makineleriyle yıkılırken, zabıta ve güvenlik görevlileri de herhangi bir aksilik yaşanmaması adına yıkım esnasında hazır bulundu. Ayrıca kaçak yapılarla ilgili olarak idari para cezası da kesileceği öğrenildi. Yıkım vidoları sosyal medyada çığ gibi büyürken vatandaşlardan onlarca yorum geldi. Metropol Haber videoyu sosyal medya hesabı X'ten yayımladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar..

Metropol Haber @metropolmedya_
 

NE OLMUŞTU?

Şile'de bulunan doğal sit alanı Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı tarafından proje planı olmadan imara açılmıştı. ddialara göre yaklaşık dört yıl önce, sit alanı gayrimenkul sahibi şahısa devredildi. Sit alanını satın aldıktan sonra Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ile yakın ilişkiler kuran şahsın mülkiyet alanını zaman zaman Şile Belediyesi'nin kullanımına verdiği öğrenildi. Sonrasında 59 bin metrekarelik alana 100'er metrekarelik toplam 10 bungalov ev yapıldıpı ve bölgede inşa edilen bu evlerin tanesinin yaklaşık 50-100 milyon TL değerinde olduğu iddia edildi.

Konut piyasası dengeye oturmadı: 2+1 evlerin kirası hala 20 bin TL! 

Kiracılardan sosyal konut çağrısı! Uzmanlar uyarıyor, sosyal konut yapımına hız verilmeli...

İBB asgari ücretliye ve emekliye ne kadar kira yardımı verecek? İBB-KİPTAŞ kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?