02 / 05 / 2024

İstanbul Çobançeşme'de izinli gecekondu!

İstanbul Çobançeşme'de izinli gecekondu!

İstanbul Çobançeşme'de E-5 kenarındaki yeşil alanda 2 katlı bir inşaat yükseliyor 800 metrekarelik `çivi çakılamayacak' kıymetli arsa `şipşak' imara açıldı ve satıldı



İstanbul Çobançeşme'de E-5'in hemen yanında yapılan 2 katlı çelik konstrüksiyon bina, tam bir muamma oldu. Aslında her şey 800 metrelik arsanın işadamı Selahattin Küçük'e 75 bin TL'ye teklif edilmesiyle başladı. Arsa sahibinin teklifi üzerine Küçük, buraya bina yapılıp yapılamayacağını araştırdı. Bunun için de Bahçelievler Belediyesi, İstanbul Büyükşehir ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne başvurdu. Fakat hepsinin cevabı aynıydı: "Burası E-5'in kenarı ve bir çivi dahi çakamazsın. Ayrıca planlarda yeşil alan görünüyor." Bunun üzerine arsayı almayan Küçük, birkaç ay sonra şoka uğradı. Çünkü "Çivi bile çakılamaz" denilen arsada 2 katlı çelik bir bina yükselmişti. Bunun üzerine ilgili kurumlara şikayet dilekçesi yazan Küçük, arsayı 3 ortağıyla birlikte Caner Başgezen'in satın aldığını, Bahçelievler Belediyesi'nin de buraya geçici ruhsat ile inşaat izni verdiğini ileri sürdü.

Başkandan ilginç savunma
Şikayet dilekçelerine cevap alamayan Küçük, son olarak Başbakan Erdoğan'a da bir mektup yazarak durumu anlattı. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise "İnşaata izin verdik ama biz istediğimiz zaman kaldıracaklar" dedi.

Takvim


Geri Dön