29 / 04 / 2024

İstanbul Deniz Müzesi yıl sonunda açılıyor

İstanbul Deniz Müzesi yıl sonunda açılıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Deniz Müzesi'nin yeni müze binası, yıl sonunda ziyarete açılacak



Türkiye'nin denizcilik alanında en büyük müzesi olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Deniz Müzesi'nin yeni müze binası, yıl sonunda ziyarete açılacak. Aralarında, dünyanın en eski kadırgası ile en zengin saltanat kayıkları koleksiyonunun da yer aldığı 40 bin eserin büyük bir bölümünün aynı anda sergileneceği yeni müze, ziyaretçileri denizcilik tarihinde ilginç bir yolculuğa çıkaracak. 113 yıl önce "Müze ve Kütüphane İdaresi" adıyla kurulan müze, yıllar içinde birçok yer ve isim değiştirdi. Son olarak 27 Eylül 1961 tarihinde Beşiktaş İskele Meydanı'nda bugün bulunduğu yere taşındı ve İstanbul Deniz Müzesi adıyla hizmet vermeye başladı.

15 BİN METREKARELİK ALAN
Ancak mekanın yetersizliği ve fiziki koşullarının uygun olmaması nedeniyle müze için yeni bir bina yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı "İstanbul Deniz Müzesi Mimari Proje Yarışması" düzenleyerek 2005 yılında İstanbul Deniz Müzesi'ne yakışır bir bina yapılması için çalışmaları başlattı. Yarışmayı Teğer Mimarlık'ın projesi kazandı.
Ardından inşaat çalışmalarına başlanan projede sona yaklaşılıyor. Yılsonunda ziyarete açılması planlanan müzenin 15 bin metrekarelik kapalı sergi alanı bulunacak. Tarihi kadırga ve saltanat kayıklarının yanı sıra binlerce eser çok daha modern sergileme imkanlarıyla ziyaretçilere sunulacak.
Habertürk


Geri Dön