30 / 04 / 2024

İstanbul deprem toplanma alanları sorgulama! Deprem toplanma alanı öğrenme!

İstanbul deprem toplanma alanları sorgulama! Deprem toplanma alanı öğrenme!

İstanbul deprem toplanma alanları sorgulama ve deprem toplanma alanı öğrenme ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. 



Deprem gibi acil durumlarda nerelerde toplanılacağı vatandaşlar tarafından sıkça merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki herhangi bir doğal afet sonrasında toplanılmaya uygun güvenli alanlar olan acil toplanma alanlarının nerede olduğunu biliyor musunuz? Yaşadığınız yere en yakın bir toplanma alanı var mı? 

Posta gazetesinde yer alan habere göre, acil durum gerektiren afet veya tahliye durumlarında hem evde hem mahallede hem de işyerinde en yakın toplanma alanları büyük önem taşıyor. Yaşanan depremden sonra gündeme gelen toplanma alanları İstanbulluların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor.

Acil durum toplanma alanları ile ilgili bilgi almak isteyenler E-Devlet’e (https://www.turkiye.gov.tr) giriş yaparak “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” başlığından ikametlerine en uygun toplanma alanları bilgilerini öğrenebilirler.

Acil toplanma alanları https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-acil-toplanma-alani-sorgulama adresinden sorgulanabiliyor.

ACİL DURUM PLANI NEDİR?

Aslında öncelikle oturduğumuz yerlerde ve iş yerlerinde hangi acil durumların ortaya çıkabileceği analiz edilmeli ve bir acil durum planı hazırlanması gerekiyor. Sadece deprem değil yaşanacak yangın, sel gibi durumlara karşı öngörülebilir bir plan oluşturulmalı.


Geri Dön