08 / 05 / 2024

İstanbul depreminde iletişim kesilir mi? GSM şirketlerinden İstanbul depremi açıklaması: 'Biz o işin altından kalkmayız'

İstanbul depreminde iletişim kesilir mi? GSM şirketlerinden İstanbul depremi açıklaması: 'Biz o işin altından kalkmayız'

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu geçtiğimiz günlerde toplant. Komisyona, GSM şirketlerinin yetkilileri de katılım gösterdi. Gündemde olası İstanbul depreminde kesinti yaşanıp yaşanmayacağı konuşuldu. Peki İstanbul depreminde de iletişim kesilir mi?



BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; toplantıda açıklamalarda bulunan Türk Telekom Kurumsal Risk ve İş Sürekliliği Başkanı Ali Gürsoy, "İletişimde kesintinin olmaması, böyle bir garanti vermemiz çok zor bir şey yani çok fazla yatırım gerektiren bir şey" dedi ve aslolanın, kesintinin ardından ne kadar kısa sürede tekrar ayağa kalkıldığı olduğunu belirtti. 

İletişimin kesilmesine yıkılan binalardaki baz istasyonlarının neden olduğunu ileri süren Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Hasan Süel de açıklamasında bu işte elektrik, lojistik ve yakıt konusunu çözülmediği sürece sürdürülebilir bir çözüm bulunmasının mümkün olmadığını vurguladı. Süel, konuya ilişkin açıklamasında "Bir de eğer biz hangi binanın potansiyel hasarlı olabileceğini önceden bilsek tabii ki o zaman baz istasyonumuzu ona göre riskini yöneterek koyardık ama böyle bir bilgimiz yok ifadelerine de yer verdi.

İstanbul depreminde iletişim kesilir mi? GSM şirketlerinden İstanbul depremi açıklaması: Biz o işin altından kalkmayız

İstanbul depreminde geçiş yolu önceliği getirilmeli 

Olası İstanbul depreminde daha kötü süreçlerin yaşanmaması amacıyla taleplerini de sıralayan Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Hasan Süel, "Enerji önceliği sağlanabilirse böyle bir anda, özel hat, farklı bir tedbir olabilir" dedi ve geçiş yolu önceliğinin basit olduğunu vurguladı. 

Olası bir İstanbul depreminde muhakkak geçiş yolu önceliği getirilmesi gerektiğinin altını çizen Süel, bunun göz ardı edilmesi durumunda diğer temennilerini yerine getiremeyeceklerine dikkat çekti. 

İstanbul depreminde iletişim kesilir mi? GSM şirketlerinden İstanbul depremi açıklaması: Biz o işin altından kalkmayız

Turkcell Network Bölge Operasyonları Direktörü Abbas Ülgen Ünal da konuyla ilgili konuşmasındayüzde 13'lük kısmın tamir edilemediğine ve bu bölgelerde iletişim kurulamadığına vurgu yaptı. Ünal, açıklamasında "Toplam 3 bin 200 baz istasyonumuzdan bin 600 tanesi o gün içerisinde bir şekilde kesildi" ifadelerine yer verdi. 

Deprem bölgesine sevk edilen jeneratörlerin yakıt ve ulaşım sorunu sebebiyle istenilen sonuca erişemediğine vurgu yapan Ünal, tüm bunlara ulaşılsaydı bile yeterli olmayacağının altını çizdi. 

"Keşke yakıt olduğunda, jeneratör olduğunda işler çözülebilse. Bu büyüklükteki deprem için çok sürdürülebilir bir durum gerçekten değil" açıklamasında bulunan Abbas Ülgen Ünal, İstanbul'da böyle bir deprem olması durumunda "İstersek 5 bin tane, 10 bin tane portatif jeneratör taşıyalım biz o işin altından kalkmayız" diye konuştu. 

İstanbul'da KDV'den muaf ve 8 taksit fırsatıyla 10 arsa ile arazi satılıyor! 609 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Tapu sahipleri aman dikkat! Bu tarihte resmen sona erecek! Yapmayanlar yandı!

Altını ve doları olan hemen baksın! Tek tek açıklandı! Yeni sıçrama olabilir! 

Geri Dön