30 / 04 / 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü metruk binaları yıktıracak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü metruk binaları yıktıracak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kentin her köşesinde bulunan ve suçlu yuvası haline gelen metruk evler için harekete geçti



İstanbul'un hemen her yerinde bulunan metruk ve virane binaların yarattığı korkunç tehlike, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün devreye girmesiyle ortadan kalkıyor. Özellikle suçluların mekanı haline gelen, tinercilerin mesken tuttuğu bu boş binalar, çevre sakinleri büyük korku yaratıyor. Yerleşim birimlerinin içinde ya da yakınlarında bu binalarda bir kıvılcımla çıkan yangınlar, çevre güvenliğini de büyük tehdit altına alınıyordu. Özellikle Fatih, Eyüp, Zeytinburnu, Kağıthane gibi bölgelere bulunan bu mekanlar nedeniyle çevre sakinleri büyük korku yaşıyordu.

Yanından geçmek cesaret işi
Mahallelerin ortasında bulunan binaların çevresinden geçmek büyük cesaret isterken, aileler çocuklarını sokağa çıkarmaya korkar hale gelmişti. HT İstanbul'un da sık sık gündeme getirdiği suça karışmış kişilerin saklandığı bu binalar, artık korkulu rüya olmaktan çıkacak. Emniyet Müdürlüğü, Zeytinburnu'nda kaçırılan küçük bir çocuğun Küçükbakkalköy'de metruk binada tutulmasının ardından harekete geçti. Emniyetin ilçe belediyeleri ile yapacağı çalışmalar sonunda, metruk binalar tek tek tespit edilecek. Ardından ipsiz sapsızların cirit attığı, bakımsız ve tehlike saçan bu yapılar yıkılacak.

Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçiren olay, 29 Ocak tarihinde Zeytinburnu'nda yaşayan S. U.'nun (14), kaçırılması oldu. 5 gün sonra bir taksi şoförü tarafından evine bırakılan küçük çocuğun ifadesinde "Beni kaçıran kişi Küçükbakkalköy'e götürdü. Burada günlerce metruk bir binada yattık" dediği öğrenildi. Küçük çocuğun kaçırılıp günlerce virane bir binada alıkonması, bardağı taşıran son damla oldu. Bunun üzerine harekete geçen Emniyet yetkilileri, kentte bulunan bütün metruk binaların envanterini çıkartacak, ardından da bu binalar yıkılacak.
Habertürk


Geri Dön