27 / 04 / 2024

İstanbul Esenler'de 1403 riskli ev yenileniyor!

İstanbul Esenler'de 1403 riskli ev yenileniyor!

EMLAK Konut GYO ve Esenler Belediyesi, Esenler'de başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1403 riskli binayı dönüştürecek. İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm süreci devam ediyor...



EMLAK Konut GYO ve Esenler Belediyesi, Esenler'de başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1403 riskli binayı dönüştürecek. 



BAKANLAR Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm süreci devam ediyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı.  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO. Esenler Belediyesi ve Eskor. işbirliği ile hayata geçen Esenle: Havaalanı Mahallesi Kentsel Donuşum pro;esinde 970 konut satışa çıktı. 


Dünden Bugüne Esenler Emlak Konutları! haberi için TIKLAYINIZ!


Toplam 2 bin 373 konutun yer aldığı projede 1403 konut hak sahiplerine verilirken, satışa sunulan 970 konuttan sağlanan gelirle proje hayata geçecek. Temeli atılan ve 18 ay sonra tamamlanması teklenen pro;eyi sosyal sorumluluk olarak ele aldıklarını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Muduru Murat Kurum "Projeden kar beklentimiz yok. Türkiye'nin en buyuk 17'inci şirketi ve en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak kentsel donuşum seferberliğinde biz de üzerimize düşeni yapmak istedik. Projedeki için yaklaşık SOO milyon lira yatırım yapılacak. 


ESENLER Satışa çıkan dairelerden de en az bu oranda gelir bekleniyor. Önümüzdeki dönemlerde de ülkemizin geleceğini şekillendirecek kentlerimizin silu etlerini belirleyecek miras niteliğinde olan kentsel donuşum projelerinde de aktif rol üstleneceğiz" dedi. 


OSMANLI VE SELÇUKLU MİMARİSİ 


Projedeki 55 ticari ünitenin 32'sinin de hak sahiplerine ait olduğunu belirten Kurum. 1*1'den 4+1'e kadar değişik büyüklükler deki evlerin 281 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu dile getirdi. Binaların dış cephesinde Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacağını belirten Kurum." Yenilenebilir eneri kaynaklarından faydalanacağız Isı ve ses yalıtımına kadar tum ayrıntılar üzerinde ayrıntılı düşünülen bir pro'e. Pıo'ede Siyah Kalem Mimarlık. Guryapı inşaat ve Ozyazıcı inşaat ile çalışacağız" dedi. 

YERİNDE DÖNÜŞÜM Esenler'deki 159 bin konutun 100 bin tanesinin riskli olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, kamu eliyle 7 bin konutun dönüşüm sürecini yönettiklerini ifade etti. Bölgedeki hak sahipleri için 18 ay olan kira desteğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptıklan çalışmayla 36 aya çıkardıklarını söyleyen Gcksu, "Riskli evlerde yaşayan hak sahipleri 100 metrekarelik yeni evinin 80 metrekaresi için ödeme yapmayacak. Yüzde 20'lik farkı inşaat maliyeti üzerinden ödeyecek" dedi. 

Donuşumun kamu eliyle yapıldığını belirten Göksu, yerinde dönüşüm yapmalanna da dikkat çekti. 


İhalelere hazırlanıyor EMLAK Konut GYO Genel Muduru Murat Kurum 2014 yılı Ağustos ayı itibariyle 5 bin 298 adet bağımsız bolumun satışım yaptıklarını söyledi. Bu yıl halka aızdar. elde ettikleri gelirle 3.5 milyar Tl değerinde arsa aldıklarını belirten Kurum. ' Maltepe ve İstinye gibi bölgelerde değerli arsalarımız var. Buniann ihalesini 2015 yılında gerçekleştireceğiz. En büyük projemiz olacak olan Kazlıçeşme'deki arsamızda da gelecek yılın ilk yansında satışlara başlamayı planlıyoruz" dedi. inşaat sektörünü değerlendiren Kurum, faiz oranlannın kademeli olarak düşmeye başlaması, seçim dönemlerinin de sona ermesiyle gayrimenkul piyasasının hareketlendiğini söyledi. 


Hürriyet Emlak 


Geri Dön