12 / 05 / 2024

İstanbul Ev Tekstili Fuarı 17'nci kez kapılarını açacak!

İstanbul Ev Tekstili Fuarı 17'nci kez kapılarını açacak!

Türkiye'nin en büyük, kendi alanında da dünyanın ikinci en büyük fuarı unvanını taşıyan İstanbul Ev Tekstili Fuarı için geri sayım başladı. Binin üzerinde firmanın katılımı ve yüz binden fazla yerli ve yabancı ziyaretçi beklentisiyle Evteks 2011, bu yıl 1



BU yıl ilk defa, uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilmek amacıyla, UTİB tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamlan Derneği işbirliğinde düzenlenen ' 1. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yanşması'nda dereceye girenlere de Evteks 201 l'de ödülleri dağıtılacak. Ödüllerle, Türkiye ev tekstili özgün tasarımlarım ortaya çıkarmak ve teşvik etmek, sektörün rekabet gücünü arttırmak, ev tekstili sektöründe yenilikçi ve özgün tasarımcı kirrıUğinin güçlenmesine yardıma olmak, sektörel motivasyon, ve dayanışmaya katkıda bulunmak amaçlanıyor.
 
DÜNYANIN en büyük ikinci ev tekstili fuan Evteks 201118-22 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenleniyor. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTIB), Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamlan Derneği'nin (TETSİAD) destekleriyle İstanbul CNR Expo'da gerçekleştirilecek fuara binin üzerinde firma katılacak. Fuara bu yıl 100 bin civannda ziyaretçi bekleniyor. Tekstil sektöründeki son gelişmelerin sergileneceği, trend ve modaya yön veren ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı, doğal ve lüks yaşamın unsurlan ile ev dekorasyonunda yenilikçiliğin bileşenleri Evteks 2011'de görücüye çıkıyor.

Ünlü tasanmcalar geliyor
Tekstil alanındaki çalışmalannı sürdüren dünyaca ünlü tasarımcıların katılacağı fuar, yeni katıhmcılanna da ticari fırsatlar sunacak. Dünyaca ünlü konsept ve trend tasarımcılarından Inkrit Berbee, endüstriyel tasanmcılann en ünlü isimlerinden Karim Rashid ve Türk ve endüstri tasannu denince akla gelen ilk isimlerden Defne Koz gibi alanında uzman konuk ve konuşmacıların katılacağı ve 2012 trendlerinin değerlendirileceği seminer ve paneller düzenlenecek.

20 ülkeden 1000 firma
Almanya, Amerika, Avusturya, Belçika, Hindistan, İngiltere, İtalya, İspanya, Kanada, Lübnan, Moldova, Pakistan, Polonya, Yunanistan ve Rusya gibi 20'ye yakın ülkeden 100'ün üzerinde firmanın stant açacağı Evteks 201 l'de, UTİB'in organizatörlüğünde 2012 yılının ev tekstili trendleri de sergilenecek. 2012 yılının trendleri ise üç ana akımdan oluşuyor: 'Kıvrımlı gerçeklikteki yaratıcı uçlarda yaşamak, zamansız hazinelerle zamanda yolculuk ve dönüştürülen unsurlarda sessiz ama akılcı yaşam.'

Katma değeri yükseğe
Türk ev tekstili sektörünün global !   krizin negatif etkileriyle başarıyla mücadele ettiğim, pazar çeşitliliği ile gücünü artırdığım ve bugünde yükselişini sürdürdüğünü belirten UTIB Yönetim Kurulu Başkam İbrahim Burkay, Türkiye'nin ihracatım büyük ölçüde artırabilmesi ve 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için katma değerli ürün yelpazesini artırması gerektiğini söyledi. Bu yönde son yıllarda ciddi adımlar atıldığım kaydeden Burkay, 'Türkiye, global ev tekstili sektöründe moda ve trendlerin belirlenmesinde en önemli merkezlerden biri konumunda artık. Türk ev tekstili sektörü, kendi dizaynlan, üretim teknolojisi, Ar-Ge yaünmlan, üretim kapasitesi ve dünyaca ünlü markalan ile dünyada yıldızı parlayan bir sektör konumunda' dedi. Bugün toplam ev tekstili ihracat değeri ile dünya ev tekstili pazarından yüzde 5 pay aldıklarım hatırlatan Burkay, bu payı orta ve üst segment ürünlerden elde ettiklerini söyledi.

Yeni bağlantılar için fırsat
Tül, perde ve brode, döşemelik, uyku ve yatak odası, banyo ürünleri ve havlu, mutfak ve yemek odası, hah ve kilim, güneş koruma sistemleri, perde aksesuarlan, dekorasyon ve stil, duvar kaplamalan, yer döşemeleri ve tasarım alanlarında ürün gruplarının sergileneceği Evteks 2011'de, Türk ev tekstilinin temsilcileri, yabana firma temsilcileriyle görüşerek, yeni iş bağlantılan da kurmaya çalışacaklar.
 

Hürriyet


Geri Dön