11 / 05 / 2024

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.



Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberine göre, dünyanın önde gelen finans merkezleri arasına girmesi planlanan İstanbul Finans Merkezi, açılış için gün sayıyor.

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

Haberde, kamu bankalarının nisan ayı içerisinde taşınmaya başlayacağı belirtilirken, Ziraat Bankası’nın bu hafta, Vakıfbank ve Halkbank’ın ise nisan ayı içerisinde genel müdürlük binasına kademeli olarak taşınacağı belirtiliyor. 

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

İstanbul Finans Merkezi (İFM) kamu ve özel sektör kuruluşlarının tamamının taşınmasının ardından 100 bin kişiye de istihdam sağlamış olacak. 3,4 milyon metrekare alan üzerine inşa edilen projenin 1,4 milyon metrekaresi ofis alanı için ayrıldı. Ayrıca 100 bin metrekarelik alana sahip alışveriş merkezi ve  2 bin 100 kişilik de kongre merkezi yer alacak.

Bölgenin finans merkezi olması hedeflenen İFM projesi ile aynı zamanda nitelikli istihdama da katkı yapılması amaçlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön