27 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi'nin altyapısı hazır!

İstanbul Finans Merkezi'nin altyapısı hazır!

Dört ana bölgeden oluşan Finans Merkezi'nde 560 bin metrekare ofis, 90 bin metrekare alışveriş, 70 bin metrekare otel, 60 bin metre kare rezidans alanı ve 24 bin araçlık otopark bulunacak.




Türkiye'yi sadece bölgenin değil, dünyada da paranın merkezi haline getirecek projesi İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) hummalı çalışmalar devam ediyor. 


Kapalıçarşı ve Topkapı Sarayı örnek alınarak yapılan proje 4 ana bölgeden oluşuyor. Halkbank, Vakıfbank, Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurulu (BBDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gibi Türkiye'nin önemli finans kurumları Ataşehir'de yer alan İFM'ye taşınmaya hazırlanıyor. Finas Merkezi proje alanında 18 bin 457 metrekare alanda Vakıfbank Genel Müdürlüğü, 57 bin 561 metrekare üzerinde Halk Bankası Genel Müdürlüğü, 54 bin 390 metrekare üzerinde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, 43 bin 434 metrekare üzerinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 25 bin metrekare üzerinde ise Sermaye Piyasası Kurulu binaları inşa ediliyor. 


İçerisinde 560 bin metrekare ofis, 90 bin metrekare alışveriş, 70 bin metrekare otel, 60 bin metre kare rezidans alanı ve 24 bin araçlık otopark bulunacak projeyi 1 milyar 460 milyon TL hasılat üzerinden teklifiyle kazanan Ağaoğlu Şirketler Grubu, ayrıca 2 bin 500 kişilik konferans salonu, AVM, 5 yıldızlı otel de inşa edecek. 


LONDRA'DAN BÜYÜK OLACAK 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlatılan toplam 69 dönümlük alana İFM, dünyadaki örnekleriyle karşılaştırıldığında Londra, Ne w York ve Hong Kong Finans Merkezlerinden daha büyük olacak ve Dubai Finans Merkezi ile eşdeğer bir alanı kapsayacak. Enerji, su ve malzemenin etkin olarak kullanımına odaklanılmış proje, LEED sertifikasına sahip bir merkez olacak. 


ULAŞIMA METRO ÇÖZÜMÜ

Finans Merkezi alanına ulaşımın sekteye uğramaması, oluşacak trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın, Göztepe İstasyonu ile Finans Merkezi İstasyonu arasında kalan ve 2.4 kilometrelik kısmının imalatının, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ile eş zamanlı olarak tamamlanması için gerekli çalışmalar da başlatıldı. 


İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi için Ağaoğlu Şirketler Grubu ve Aktif Bank tarafından geliştirilen ve Türkiye'de ilk defa proje finansmanı amaçlı geçen yıl ihracı gerçekleştirilen Kira Sertifikası yatırımcılar tarafından büyük ilgi görmüştü. 1 yıl vadeli 100 milyon lira nominal tutarlı ihraç, ihraç gününde gelen 300 milyon TL'nin üzerinde talep ile sonuçlanmıştı. 


Sabah


Geri Dön