29 / 04 / 2024

İstanbul Finans Zirvesi 18-19 Eylül'de gerçekleşecek!

İstanbul Finans Zirvesi 18-19 Eylül'de gerçekleşecek!

İstanbul Finans Zirvesi’nin Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Zirve bu sene Halk bank ana sponsorluğunda 18-19 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...





Ana teması “Kalıcı Büyümenin Finansmanı” olan Zirve finans dünyasının seçkin uluslararası isimlerini, yerli ve yabancı birçok katılımcı ve konuşmacıyı bir araya getirecek. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de zirvede Başbakan Yardımcısı Sn. Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Sn. Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Sn. Cevdet Yılmaz,  Uluslararası Finans Kurumu Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos, Dünya Bankası Sürdürülebilir Kalkınma Birimi Başkan Yardımcısı Rachel Kyte ve HSBC Bank Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling’in konuşmalarını yapması bekleniyor. Finans, borsa, bankacılık ve yatırım konularında zengin ve farklı alt başlıkları içeren panellerden oluşacak Zirve’de, ülkelerinin merkez bankası başkanları, borsa başkanları ve SPK başkanları da yer alacak.



Bu sene 4.sü gerçekleştirilecek olan İstanbul Finans Zirvesi’nde Avrupa Parlamentosu İlerici Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Hannes Swoboda, Merkez Bankası Başkanı Dr. Erdem Başçı, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş gibi birçok önemli isim konuşmalarını yapacaklar.



İstanbul Finans Zirvesi Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması projesine de katkı sağlayan bu önemli etkinliğin açılışının Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.



Geçtiğimiz sene 50’den fazla ülkeden 900’ün üzerinde katılımcıyı bir araya getiren İstanbul Finans Zirvesi birbirinden seçkin konuşmacı ve katılımcılarıyla bu sene de ekonominin nabzını İstanbul’da tutacak. 




Geri Dön