28 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı 46 ilçeden daha büyük!

İstanbul Havalimanı 46 ilçeden daha büyük!

29 Ekim'de ilk fazı açılan İstanbul Havalimanı, toplam 76,5 kilometrekarelik inşaat alanıyla Türkiye'deki 46 farklı ilçenin yüz ölçümünden daha büyük.



Harita Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harita ve Arşiv Biriminden derlenen verilere göre, ilk fazı 29 Ekim'de açılan İstanbul Havalimanı, toplam 76,5 kilometrekarelik inşaat alanıyla Türkiye'deki birçok ilçeyi yüz ölçümünü geçti.

46 ilçe yeni havalimanıyla yarışamadı

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, beş bin 461 kilometrekareden oluşan 46 ilçe, havacılıkta dünyanın merkezi olması planlanan havalimanıyla yarışamadı. 

İşte o ilçeler

İstanbul Havalimanı'nın yüz ölçümü Adalar, Sultanbeyli, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Ataşehir, Üsküdar, Ümraniye, Sancaktepe, Beyoğlu, Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Fatih, Sultangazi, Güngören, Bahçelievler, Esenler, Bağcılar, Bakırköy, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Avcılar ile Esenyurt ilçelerinden büyük.

Megakent'teki 12 ilçe Tuzla, Pendik, Çekmeköy, Beykoz, Şile, Sarıyer, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir, Büyükçekmece, Silivri ile Çatalca ise yüz ölçümü olarak, İstanbul Havalimanı'ndan daha geniş. İstanbul'un 39 ilçesinden 27'si toprak büyüklüğü açısından İstanbul Havalimanı'nı geçemedi.

76,5 kilometrekarelik merkez

Arnavutköy Belediyesi sınırları içerisinde yer alan İstanbul Havalimanı, 506 kilometrekarelik ilçenin 76,5 kilometrekaresinde yer aldı. Dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Havalimanı, Türkiye'deki birçok ilçeyi geride bıraktı.

Büyükşehir olarak sayılan İzmir'deki Balçova, Bayraklı, Gaziemir, Karşıyaka, Konak ve Narlıdere ilçeleri ise yüz ölçümü olarak İstanbul Havalimanı'nın gerisinde kaldı. İstanbul Havalimanı, Artvin'in Kemalpaşa, Çanakkale'nin Bozcaada, Giresun'un Eynesil, Kastamonu'nun Abana, Kocaeli'nin Çayırova ile Darıca, Ordu'nun Gülyalı ve Kabataş, Rize'nin Derepazarı ve İyidere, Sakarya'nın Arifiye, Trabzon'un Çarşıbaşı, Yalova'nın Termal ilçelerini geçti.

45 soruda İGA!

Almanlar 12 yılda yapamadı! Türkler 42 ayda bitirdi!


Geri Dön