06 / 05 / 2024

Naci Görür: Muş fayı daha büyük deprem üretebilir!

Naci Görür: Muş fayı daha büyük deprem üretebilir!

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Muş'un Korkut ilçesinde yaşanan 4.7 büyüklüğünde deprem sonrası, “Muş/Korkut-Sazlıkbaşı'nda 4.6 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem Muş'un kuzeyinde, bir bindirme fayı. Anlaşılan bu fay stres biriktiriyor. Gelecekte daha büyük deprem de üretebilir" dedi.



Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Muş'un Korkut ilçesinde yaşanan 4.7 büyüklüğünde deprem sonrasında önemli uyarılar yaptı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; depremin gerçekleştiği fay hattı üzerinde 7 Eylül’de de 4.1’lik bir deprem meydana geldiğini anımsatan Görür, "Anlaşılan bu fay stres biriktiriyor. Fayın uzunluğu 100 km’den fazla. Yani gelecekte daha büyük deprem de üretebilir. Dikkatli olunmalıdır" diye konuştu. 

AFAD'dan edinilen bilgiye göre saat 17.48'de Muş Korkut'ta 4,7 büyüklüğünde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, Muş'ta yaşanan depremin büyüklüğü 4,6 olarak kaydedilirken yerin yaklaşık 5 kilometre altında gerçekleştiği belirtildi. Çevre ilçelerde de hissedilen deprem vatandaşlarda kısa süreli paniğe sebep oldu.

DEPREM SONRASI ÖNEMLİ UYARI

Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Görür, şunları söyledi: 

“Muş/Korkut-Sazlıkbaşı'nda 4.6 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem Muş'un kuzeyinde, bir bindirme fayı. Bu fay üzerinde 7 Eylül'de de Korkut'ta 4.1'lik bir deprem olmuştu. Anlaşılan bu fay stres biriktiriyor. Fayın uzunluğu 100 km'den fazla. Yani gelecekte daha büyük deprem de üretebilir. Dikkatli olunmalıdır.”

Bölgeden geçen fay hatlarının olduğu  bir haritayı da paylaşan Görür, “Göndereceğim resimde fayı görebilirsiniz. Sazlıkbaşı hemen hemen bu fay üzerinde” dedi.

Ahmet Ercan: Marmara 2.5 metre Yunanistan'a kayacak!


Geri Dön