08 / 05 / 2024

İstanbul Havalimanı'nda tutuklu 31 işçiden 30'u tahliye edildi!

İstanbul Havalimanı'nda tutuklu 31 işçiden 30'u tahliye edildi!

İstanbul Havalimanı şantiyesindeki olaylarla ilgili gözaltına alınan işçilerin yargılandığı davada ilk duruşma görüldü. Duruşmada, tutuklu 31 işçiden 30'unun tahliye edilmesine karar verildi.



İstanbul Havalimanı şantiyesindeki olaylarla ilgili gözaltına alınan işçilerin yargılandığı davanın ilk duruşma bugün görüldü. 

İstanbul Gaziosmanpaşa 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 31'i tutuklu 61 kişinin yargılandı. Savunmaların alınmasının ardından ara kararını veren mahkeme 30 işçinin tahliyesine, 1 işçinin ise tutukluluğunun devamına karar verdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, duruşma öncesi çeşitli sendikalar adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Kani Beko ile CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan da destek geldi.

"İş ve çalışma hürriyetinin ihlali", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Kamu malına zarar verme", "Toplantı ve yürüyüşlere silah benzeri aletlerle katılma" suçlamasıyla dava açılan 31'i tutuklu, 61 işçinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında 31 tutuklu işçi ile tutuksuz işçiler hazır bulundu. 

İşçileri aralarında iki baro başkanının da bulunduğu 51 avukat temsil etti. Mahkeme, adliyenin fiziki imkanlarının yetersizliği ve sanık sayısının çokluğu gerekçeleriyle duruşmanın, adliyenin personel yemekhanesinde yapılmasını kararlaştırdı. Kimlik tespitinin ardından söz alan avukatlar, hatalı ve eksik hazırlandığını iddia ettikleri iddianamenin mahkeme tarafından reddedilerek, işçiler hakkında derhal beraat kararı verilmesini talep etti. 

İGA'dan İstanbul Havalimanı işçileri hakkında açıklama!


Geri Dön