27 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı'nda 'Şampiyonlar Ligi Finali' rekoru 

İstanbul Havalimanı'nda 'Şampiyonlar Ligi Finali' rekoru 

İstanbul Havalimanı'nda bugün  toplam bin 749 uçuş ile Türk sivil havacılık tarihinde tüm zamanların hava trafik rekoru kırıldı. Aynı zamanda havalimanı, Manchester City-Inter arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için İstanbul'a gelen 214 özel jeti de ağırladı. 



Avrupa'nın en yoğun havalimanı olan İstanbul Havalimanı, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin düzenlendiği günlerde üst üste uçuş rekorları kırdı. Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle, havalimanı tarifeli ve tarifesiz uçuşlara ek olarak birçok özel jetin ev sahipliği yaptı. Bu olağanüstü talep, İstanbul Havalimanı'nda Türk sivil havacılık tarihinde bir günde gerçekleşen en yüksek hava trafiğini yaşattı.

Yükselen Uçuş Sayıları

Manchester City-Inter arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ne katılmak için İstanbul Havalimanı'na gelen uçak sayısı, 9 Haziran Cuma günü bin 594'e ulaştı. Bu, Türk sivil havacılık tarihinde bir havalimanında 24 saat içinde gerçekleşen en yoğun hava trafiği olarak kaydedildi.

İstanbul Havalimanı nda Şampiyonlar Ligi Finali rekoru 

Dönüş Yoğunluğu

Final maçının ardından, bugün ise ziyaretçilerin geri dönüşleriyle birlikte yoğunluk yaşanmaya başladı. Tahminlere göre, bugün planlanan toplam bin 749 uçuş gerçekleşecek ve bu da yeni bir rekor anlamına gelecek. Bugünkü uçuşlarda yaklaşık 250 bin 977 kişinin seyahat etmesi bekleniyor.


Geri Dön