30 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı'nda ilk uçuş yarın!

İstanbul Havalimanı'nda ilk uçuş yarın!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk fazı hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nda Türk Hava Yollarının (THY) tarifeli seferleri başlayacak.



Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul Havalimanı'ndan ilk uçuş yarın saat 11.00'de Ankara'ya yapılacak. İlk sefer hazırlığı başlayan yeni havalimanında  töreninin ardından kalan malzemeler toplandı, bina içinde temizlik yapıldı ve havalimanı yarınki uçuşa hazır hale getirildi.  

THY'nin yeni evindeki ilk uçuş için tüm hazırlıkları tamamladı. Biletleme işlemlerini tamamlayacak ve Ankara’ya uğurlayacak TGS Yer Hizmetleri personeli de yeni görev yerlerinde tüm hazırlıkları tamamladı. Kontuvarlar ve bilgisayarlar uçuş için hazır hale getirildi.

Yıllık 90 milyon yolcu kapasiteli havalimanının ilk fazında 1,4 milyon metrekarelik ana terminal binası, 2 pist, Hava Trafik Kontrol Kulesi ve destek binaları yer alıyor. 42 ayda tamamlanan ilk fazda yaklaşık 200 bin işçi görev yaptı.

Toplamda 76,5 milyon metrekarelik alan üzerinde bulunan havalimanının diğer etaplarının 2023'e kadar tamamlanacağı açıklandı. 

Havalimanı tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi, 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkı ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. 

 

İstanbul Havalimanı resmen açıldı!

Almanlar 12 yılda yapamadı! Türkler 42 ayda bitirdi!

45 soruda İGA!


Geri Dön