27 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı'nın teknik özellikleri!

İstanbul Havalimanı'nın teknik özellikleri!

Tamamlandığında dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı üstün teknolojilerle dün gerçekleştirilen bir törenle kapılarını açtı. 



Tamamlandığında dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı üstün teknolojilerle dün kapılarını açtı. Peki İstanbul Havalimanı'nın teknik özellikleri neler? İstanbul Havalimanı hayatımızda neleri değiştirecek? İşte bilmeniz gereken her şey...

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre dünyanın en büyük havalimanlarından biri olarak Türkiye'nin stratejik konumunu daha da güçlendirecek olan İstanbul Havalimanı, akıllı teknolojilere uygun, yenilikçi ve güçlü bilişim altyapısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

55 BİN KİŞİYE EŞ ZAMANLI İNTERNET

Yeni havalimanının uçtan uca teknolojik alt yapısı sayesinde yolcuların pasaport, gümrük noktaları ile check-in kontuarlarında bekleme süreleri azalacak, 55 bin kişiye eş zamanlı, kesintisiz, hızlı ve güvenli internet hizmeti sunulacak. 

9 BİN GÜVENLİK KAMERASI

İstanbul Havalimanı'nda 3 adet veri merkezi (data center), 102 adet entegre sistem, 467 adet sunucu, 780 telekomünikasyon odası, 3257 adet kartlı geçiş noktası, 3267 uçuş bilgi monitörü, 4549 destek verilen bilgisayar, 9000 adet güvenlik kamerası olacak.

20 MİLYON GB DATA

İstanbul Yeni Havalimanı bünyesinde 20 milyon GB'lık data alanı mevcut olacak. Yani ortalama bir şehirde bulunan 80 bin network portu kadar bir porta sahip olacak.

1700 KM'LİK FİBER KABLO

Havalimanına döşenen fiber kablo uzunluğu ise İstanbul- Berlin arasındaki 1700 km'ye eşit. İGA Havalimanı İşletmesi tarafından kurulan İGA Bilişim, İstanbul Yeni Havalimanı'nın tüm teknolojik altyapısını ve bilişim hizmetlerini sağlayacak, bu hizmet dünya çapında alanında verilen en büyük hizmet niteliğinde olacak.

MİLLİ SİSTEMLER KULLANILACAK

Toplam 780 kişilik bir ekip ile havalimanının, altyapı, güvenlik, havacılık, iş uygulamaları ve yazılım geliştirme gibi 5 ana sisteminden sorumlu olacak olan İGA Bilişim, yerli mühendislerin geliştirdiği milli sistemler yer alacak. 

Mühendisler tarafından geliştirilen, yolcuların daha kaliteli vakit geçirmesi için düşünülmüş hızlı geçiş sistemleri, ücretsiz internet, dinamik bekleme süreleri bildirimleri, akıllı otopark sistemleri, yeni nesil sadakat yönetimi sistemleri, kayıp eşya yazılımı, apron kartı başvuru portalı gibi uygulamalar da ilk defa kullanılmaya başlayacak.


3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu! 
Uçmak için sabırsızlandıran 16 yeni havalimanı!


Geri Dön