28 / 04 / 2024

İstanbul için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Zonguldak ve İstanbul sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Söz konusu karar bugünkü 32294 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o kararların detayları...



Zonguldak ve İstanbul sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Söz konusu karar bugünkü 32294 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca yine bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Balıkesir ile Tunceli illerinde de doğal sit alanı kapsamına giren bazı yerler de kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi.

İşte bugünkü 32294 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile ilgili detaylar...

İstanbul için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete de yayımlandı!

İşte bugünkü 32294 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile ilgili detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 32294 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Zonguldak ili Devrek ilçesi Kemerler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan taşınmaz, Toplu Konut Projesi kapsamında ihtiyaç duyulan yapılaşmanın ivedilikle sağlanması için Çaydeğirmeni Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Yine bugünkü 32294 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, mega kent İstanbul'un Zeytinburnu ilçesi Merkezefendi Mahallesi'nde ilan edilen riskli alan içerisinde yer alan ve belirtilen taşınmazlar ile üzerlerinde bulunan yapıların, çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapıların tasfiye edilerek ulaşım ve altyapısıyla beraber fen ve sanat kurallarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması için Zeytinburnu Belediye Başkanlığı tarafından acele şekilde kamulaştırılacak.

'KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN'

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgilerine göre, Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sarımsaklı Mevkii Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan şeklinde tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Söz konusu karar bugünkü 32294 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yine paylaşılan bilgilere göre, Tunceli ilinin Pülümür, Merkez ve Ovacık ilçeleri sınırları içinde yer alan Munzur ve Pülümür Vadileri Potansiyel Doğal Sit Alanı, koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan şeklinde tescil ve ilan edildi.

Memur zammında son dakika gelişmesi! Memur ve memur emeklilerine ne kadar zam gelecek? Şimdi bu rakama bakın!

Son dakika! Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem!

Canlı altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 29 Ağustos 2023 altın fiyatları


Geri Dön