04 / 05 / 2024

İstanbul- İzmir otoyolu bugün açılıyor! 

İstanbul- İzmir otoyolu bugün açılıyor! 

İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk süresini 3,5 saate düşürecek otoyolun 192 kilometrelik son bölümü bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.



Yapımına 2010 yılında başlanan İstanbul-Bursa-  İzmir  Otoyolu inşaatında sona gelindi. Bu projeyle İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk süresi 3,5 saate düşecek. Projenin 234 kilometrelik kısmı olan Osmangazi Köprüsü ile birlikte Gebze-Bursa, Balıkesir Kuzey- Batı kavşağı ile Akhisar Kavşağı- İzmir arası yol hizmete girmişti.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, proje kapsamında hizmete girmeyen Bursa Batı Kavşağı- Balıkesir Kuzey Kavşağı ile Balıkesir Batı Kavşağı- Akhisar Kavşağı arasındaki toplam 192 kilometrelik yol bugün açılacak. Bursa'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı programla hizmete girecek. 

İSTANBUL- İZMİR ARASI 3,5 SAATE DÜŞECEK

Projede, 1 asma köprü, 2'si çelik olmak üzere 38 viyadük, 3 tünel, 179 köprünün bulunuyor. Otoyolun tamamen hizmete girmesiyle, zamandan 2 milyar 500 milyon lira, akaryakıttan 930 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 3 milyar 430 milyon lira tasarruf sağlanacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, 2023 yılı tahmini trafik değerleri dikkate alındığında, zamandan 3 milyar lira, akaryakıttan 1 milyar 120 milyon lira olmak üzere toplam 4 milyar 120 milyon lira yıllık tasarruf olacağı tahmin ediliyor. Otoyol sayesinde İstanbul- İzmir arası 8 saat süren yolculuk 3,5 saate düşecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan projeyle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bu güzergahla özellikle ülkemizin sanayi mamullerinin, tarım ürünlerinin gerek yurt içi gerekse yurt dışına nakliyesinde de önemli imkan ve kolaylıklar sağlanmış olacak. İnşallah önümüzdeki günlerde proje tamamlanıp hizmete açıldığında bahsettiğim fayda ve ekonomik tasarrufu yol kullanıcıları yaşayacak ve bundan faydalanmış olacaklar."

İstanbul-İzmir Otoyolu 15 soruda tüm detaylarıyla!

İzmir'den konut alan kazandı! 

 


Geri Dön