04 / 05 / 2024

İstanbul- İzmir Otoyolu’nun Altınova- Gemlik arası tamamlandı!

İstanbul- İzmir Otoyolu’nun Altınova- Gemlik arası tamamlandı!

Otoyol inşaatında incelemelerde bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "15- 20 Ocak arasında sayın bakanımızın belirtecekleri tarihte yapılacak tören ile otoyolun Altınova-Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kısmını hizmete açacağız." dedi.



Otoyol inşaatında incelemelerde bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "15- 20 Ocak arasında sayın bakanımızın belirtecekleri tarihte yapılacak tören ile İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Altınova-Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kısmını hizmete açacağız. Artık Bursa’dan İstanbul istikametine seyahat eden vatandaşlarımız Orhangazi ve Yalova’yı görmeden Samanlı Dağlarının altından direkt Altınova’ya ulaşmış olacaklar" dedi.


VİDEO: Gebze Orhangazi izmir Otoyolu ve Körfez Geçişi



Vali Münir Karaloğlu, Gebze-Orhangazi-  İzmir  olan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu inşaatında incelemelerde bulunarak, Özel Sektör Bölge Müdürü Murat Gönenli, Güney Yaklaşım Proje Müdürü Özcan Başkazancı’dan bilgi aldı. Otoyol inşaatının gemlik’ten İzmit Körfezi’ne kadar olan bölümünün tamamlandığını belirten Vali Karaloğlu, şöyle dedi: "40 kilometrelik Altınova-Gemlik arasındaki otoyol şu anda açılmaya hazır. 4 kavşak bölgesi, 3 bin 500 metrelik iki tüp şeklindeki, Türkiye’deki otoyollar içerisinde en geniş ve en uzun tünelimiz ile 40 kilometrelik kısmı her şeyiyle hazır. Levhalar, aydınlatmalar ve tünel içindeki havalandırma tamamlandı. 15-20 Ocak arasında sayın bakanımızın belirtecekleri bir gün yapılacak tören ile İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Altınova-Gemlik arasındaki 40 Kilometrelik kısmını hizmete açacağız. Artık Bursa’dan İstanbul istikametine seyahat eden vatandaşlarımız Orhangazi İlçemizi ve Yalova’yı görmeden Samanlı Dağlarının altından direk Altınova’ya ulaşmış olacaklar. Yolu bu gün biz de denedik son derece konforlu, son derece keyifli bir yol olmuş."


Yolun çevre düzenlemesinin tamamlandığını da kaydeden Vali Karaloğlu, yol kenarlarına 110 bine yakın ağaç dikildiğini anlatırken şöyle konuştu: "Sanki 40 yıllık bir yolda seyahat ediyormuşsunuz gibi yeşilin içerisinde gidiyorsunuz. Yol üzerindeki sosyal tesisler ve akaryakıt istasyonları da vatandaşımızın sorun yaşamaması için yolun hizmete alındığı gün açılmış olacak. Bundan sonra İstanbul’a seyahat etmek bizim için çok daha konforlu olacak. İnşaallah Mayıs ayında İzmit Körfez Köprüsü tamamlandığında artık İstanbul Bursa’ya, Bursa İstanbul’a çok yaklaşmış olacak."



Bugün


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi içerisinde yer alan yaklaşık 40 kilometrelik Altınova-Gemlik güzergahında çalışmalar sona erdi.


Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi içindeki yaklaşık 40 kilometrelik Altınova-Gemlik güzergahının tamamlandığını ve açılışa hazır olduğunu söyledi. Cebiroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Uygun bulunursa bu karayolu bir ay içinde açılabilir. Söz konusu güzergahta levhalar, trafik işaretleri ve ışıklandırmaların hepsi bitti. Hükümetimiz ne zaman açılacak derse o zaman hizmet vermeye başlayabilir. Teknik yönden bir sorun yok."

NİSANDA KÖPRÜ BİTİYOR 

Cebiroğlu, nisan ayında köprünün Gebze-Gemlik kesiminin yapım çalışmalarının sona ererek hizmete girmesinin öngörüldüğünü ifade ederek, "2016'nın sonunda da Bursa-İstanbul arası güzergah tam anlamıyla hizmet vermeye başlamış olacak" dedi. 

Körfez'i geçmek 6 dakika

- Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltarak 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresini 3-3,5 saate indirmesi bekleniyor. 

- Bu sayede de yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. 

- Körfez, karayoluyla 1 saat 20 dakikada, feribotla 45-60 dakikada geçilirken, köprüyle bu sürenin 6 dakikaya düşmesi hedefleniyor.


Akşam 


Haber Cumhuriyet'te şu şekilde yer aldı;


İstanbul - izmir Otoyolu'nun Altınova- Gemlik arasındaki 40 kilometrelik bölümü tamamlandı. Otoyol inşaatında incelemelerde bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "15- 20 Ocak arasında sayın bakanımızın belirtecekleri tarihte yapılacak tören ile İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Altınova-Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kısmını hizmete açacağız" dedi. Otoyol inşaatının Gemlik'ten izmit Körfezi'ne kadar olan bölümünün tamamlandığını belirten Vali Karaloğlu, şöyle dedi: "40 kilometrelik Altınova-Gemlik arasındaki otoyol şu anda açılmaya hazır. 

4 kavşak bölgesi, 3 bin 500 metrelik iki tüp şeklindeki, Türkiye'deki otoyollar içerisinde en geniş ve en uzun tünelimiz ile 40 kilometrelik kısmı her şeyiyle hazır. Levhalar, aydınlatmalar ve tünel içindeki havalandırma tamamlandı. 

15-20 Ocak arasında sayın bakanımızın belirtecekleri bir gün yapılacak tören ile İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Altınova-Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kısmını hizmete açacağız."


Cumhuriyet 


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul-İzmir Otoyolu projesi kapsamındaki Gemlik-Altınova arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik yol önümüzdeki günlerde törenle hizmete açılacak.


Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük yatırımı olan yaklaşık 18 milyar liralık İstanbul-Bursa-İzmir otobanında çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. 384 kilometrelik otoyol ve 49 kilometrelik bağlantı yollarıyla İstanbul ve İzmir arasını 3 saate indirecek olan İstanbul İzmir Otoyolu'nda Körfez-Bursa arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik güzergah havadan görüntülendi. Görüntülerde yol kenarlarında oluşturulan yeşillikler keyfine doyulmaz manzaralar olarak dikkati çekiyor.


Vatan




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İstanbul-İzmir Otoyolu'nda açılmaya hazırlanan ilk güzergah havadan görüntülendi. Otoyol projesi kapsamındaki Gemlik-Altınova arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik yol önümüzdeki günlerde törenle hizmete açılacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük yatırımı olan yaklaşık 18 milyar liralık İstanbul-Bursa-İzmir otobanında çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. 384 kilometrelik otoyol ve 49 kilometrelik bağlantı yollarıyla İstanbul ve İzmir arasını 3 saate indirecek olan İstanbul İzmir Otoyolu'nda Körfez-Bursa arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik güzergah havadan görüntülendi. Görüntülerde yol kenarlarında oluşturulan yeşillikler keyfine doyulmaz manzaralar olarak dikkati çekiyor.



Yeni Şafak


Geri Dön