09 / 05 / 2024

İstanbul ofis projeleri 2014!

İstanbul ofis projeleri 2014!

Büyüme oranı ile doğru orantılı artan ticari projeler hem inşaat üreticilerini hem de yatırımcıların iştahını kabartıyor. şirketlerin profil ve vizyonlarının genişlemesi ve bu vizyonları karşılayamaz hale gelmesi ticari projeler olan ihtiyacı artırıyor.



Türkiye'nin büyüme oranı ile doğru orantılı artan ticari projeler hem inşaat üreticilerini hem de yatırımcıların iştahını kabartıyor. Şirketlerin profil ve vizyonlarının genişlemesi ve eski binaların bu vizyonları karşılayamaz hale gelmesi ticari projelere olan ihtiyacı artırıyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde belli iş merkezi lokasyonlarına sıkışmış olan ofis yapıları, alt yapıları yenilenen farklı bölgelerde de alıcı buluyor. Değerleme uzmanları, ofis projelerinin konut projelerine göre gerek yatırımcısına gerekse kullanıcısına daha fazla avantaj sağladığı konusunda hem fikir. Tabi ki doğru lokasyonda, markalı ve popülaritesini kaybetmeyecek projeler üreten firmaları seçenler daha kazançlı çıkıyor. Çalışma hayatında ofis bir ihtiyaçtır ama herkesin ofis anlayışı farklıdır. Kimisi 5000 m2'lik bir alanda, tüm çalışanların bir arada bulunduğu, CEO'ların ayrı CFO'ların ayrı katlarda olduğu merkezleri kendisine ofis olarak seçer, bazısı da 100'er m2'lik 50 adet ofisi her şehre konumlandırarak hareket eder. Ancak yeni nesil ofis kültüründe, maliyetleri düşürmek için ofis m2'sini ve çalışan sayısını minimum düzeyde tutarak, maximum fayda sağlanmaya çalışılıyor. Hatta bir dönem kartvizitlerde Kozyatağı veya Maslak yazması bir avantaj olarak görülürken artık aynı kartın üzerinde prestijli bir plazanın isminin yer alması, şirketlerin PR'ı açısından daha önemli görülüyor. Kurumsal firmalar bile artık eğer kendi plazaları yoksa şirket merkezlerini hızla prestijli ofis projelerine taşıyor. 


EN GÖZDE OFİS PROJELERİ

 Nitelikli bir ofis projesinde yer almayı tercih edenler: hem maliyetlerini düşürüyor hem de ofis çalışanlarının hayatını kolaylaştırıcı çözümleri daha rahat üretiyor. Yatırımcı gözüyle baktığımızda ofislerin değer kazanma oranı konuta göre daha fazla olmakta Tabi ki konuta kıyasla ticari amaçlı kullanılacak her mekân kullanıcıları için yeni bir kazanç kapısı demektir. Gayrimenkul piyasasında oluşan yatırım iklimi proje gelişticileri kadar yatırımcıları da ofis projelerine yöneltiyor. İstanbul'da öncelikli olarak Ataşehir. Kağıthane. Çağlayan. Kartal ve Maltepe'de hayata geçirilen ofis projeleri lansmanlarının ardından hemen ilgi görüyor, işte öne çıkan ofis projeleri ve özellikleri: 


ECLİPSE MASLAK 

Avrupa Konutları markasının mimarı Artaş Grubu'nun geçen yıl Maslak'ta satışa sunduğu Edipse Maslak Business projesi yoğun ilgiyle karşılaştı. Projenin tamamına bakıldığında konutların satılabilir alanı 63 bin metrekare, ofislerinki ise 34 bin metrekare olarak belirlenmişti. Satış grafiklerine bakıldığında her ikisinde de yüzde 70'in üzerinde performans söz konusu.

 

İZ PARK

 Ege Yapı Group imzasıyla Kartal'da inşa edilen Izpark projesinde kampanyalı satışlar devam ediyor. 4 bloktan oluşan proje 8 bin metrekarelik alanda yükseliyor ve 15 kanan oluşuyor. 

44 metrekareden başlayan ofislerin büyük bir kısmı sahiplerini bulurken, sosyal donatısı zengin olan projede 160 metrekarelik ofisler minimum 906 bin liradan alıcı bekliyor.

 

HELİS METRO OFİS

 Helis Yapı tarafından Kartal'da gerçekleştirilen Metro Ofis 19 kat olarak tasarlandı. Kartal Köprüsü ile Pendik Köprüsü arasında, metro istasyonuna 3 metre mesafede yer alan proje. 


Artaş İnşaat, Keleşoğlu 

İnşaat ve Aydınlı Grup imzasıyla Cendere Vadisi'nde yükselen projenin ikinci etabı olan Vadistanbul Bulvar'da satış süreci hızlı seyrediyor. 2016'da tamamlanacak olan ve ofisle AV M alanı öne çıkan bu etapta 760 metrelik alışveriş caddesi yer alacak. 

Metrekare fiyatı minimum 3.500 dolar olan bu etabın ardından Vadistanbul Bahçe etabı hayat bulacak. 


VİAPORT MARİN

 VIA Properties tarafından Tuzla'da deniz üzerine inşa edilecek marina 650 milyon liralık yatırımla hayata geçiriliyor. 750 yat kapasiteli projede 5 yıldızlı otel. oyun alanları ve ticari birimler yer alacak, istanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi'nin katkıları ile bir yılda tamamlanacak olan proje 29.5 yıl işletilerek devredilecek. 


İNNOVİA ISPARTAKULE 

Yeşil İnşaat ve Metal Yapı Konut ortaklığında kurulan Zincir Yapı'nın projesi olan Innovia Ispartakule'de iki rezidans blokun yanı sıra 135 adet ticari bölüm yer alıyor. 

Bölgedeki rayiç değerlere göre uygun fiyatla satışı yapılan işyerlerine yatırımcılar ilgi gösteriyor. Projenin meydan - sokak konseptinde inşa edilmesi de dikkat çekiyor.

 

NİDAKULE ÖN SATIŞTA

 Tahincioğlu'nun İstanbul Finans Merkezi Ataşehir'de hayata geçirdiği A+ ofis projesi Nidakule Ataşehir ön satışa çıktı. 14 Nisan'a kadar ön satışta olacak,  TOKİ  ve Emlak Konut GYO iş birliği ile hayata geçirilen Nidakule Ataşehir; insan odaklı. çevre dostu yapısı ile ofis yatırımcılarına cazip fırsatlar sunuyor. Finans ve yaşam merkezi Ataşehir'de ofis sahiplerine yüksek karlı bir yatırım avantajı sağlayacak projenin ilk fazı olan. 30 katlı bir kule ve 4 katlı yatay ofislerden oluşuyor. 


ANKARA'NIN YENİ YILDIZI: ALTINORAN

 Sinpaş Yapı'nın Ankara'nın gayrimenkul piyasasına değer katacak projesinde home ofislerin ön taleple satış süreci başladı. Çankaya Oran'da inşa edilecek olan Altınoran, home office katlarıyla yatırım yapmayı düşünenlere farklı alternatifler sunuyor. 


TARLABAŞI 360

 Gap Inşaat'ın Beyoğlu Tarlabaşı'nda aynı isimle inşa ettiği Tarlabaşı 360 projesindeki ofislerin metrekare birim fiyatı 7.500 dolardan başlıyor. Projeye ev sahipliği yapan 9 adadan 4'ü ofislere ayrıldı. 

Minimum 76 metrekare olan ofislerin talep toplama sürecinde 4 kat ilgi görmesi ise gelecekte aynı lokasyonda değerlerin hangi noktalara gelebileceğini somut bir işareti olarak değerlendiriliyor. 


MALL OF İSTANBUL

 Torunlar GYO'nun kısa sürede hayata geçirme aşamasına getirdiği Mail Of istanbul'da AVM, otel. rezidans ve ofis birimleri yer alıyor. 1.114 konut ile 350 ofisin yer aldığı projede prim oranı yüzde 50'yi aştı. Az sayıda ofisin yer aldığı projede teslim süreci de başladı. 


VİAPORT VENEZİA

 Viaport Venezia projesinde 25 bin metrekarelik ofis alanı satışa çıkıyor. 

Talep toplama süreci devam eden ofislerin metrekare birim fiyatı ise 7 bin TL+KDV'den başlıyor. 


OLİMPA PARK

 Başakşehir'de Fuzul Grubun tecrübesini yansıttığı Olimpa Park'taki son ticari üniteler sahiplerini bekliyor. 232 dairenin yer alacağı Olimpa Park'ta 55 cadde mağazası projelendirildi. Bunlardan son 15'i için Mart sonuna kadar avantajlı seçenekler sunuluyor.

 

ANKA YAPI ANADOLU ÇARŞISI

 Anka Yapı'nın 150 milyon liralık yatırım bedeliyle Çayırova'da inşa ettiği projede 495 konutun yanı sıra 220 ticari ünite yer alacak. Geleceğe yatırım yapma planı olup yer arayan istanbullu esnaf ile bölge halkına hitap eden projede alışverişte 360' derece sokak deneyiminden yola çıkılmış. Paralel geçişler ve köşe dükkânlarla hem ticari hem de sosyal hayatı renklendirici öğelerin öne çıkarıldığı projede ödeme kolaylığı da sağlanıyor.

 

3 BUTİK PROJEDE 191 DÜKKÂN 

Başakşehir'de ön satış süreci başlayan Seyran Şehir projesinde 66 adet ticari birim yer alıyor. Satışlar için talep toplanıyor. Esenyurt'un Haramidere mevkiinde Gül Yapı - Çebi inşaat imzasıyla inşa edilen Gül Park Yaşam'da 65 ticari alan bulunuyor. Minimum fiyat ise 350 bin lira. Beylikdüzü'nde Demir Inşaat'ın projesi olarak hayat bulan Demir Romance'deki 60 ticari alan müşterilerini bekliyor. 


 İNŞAAT ŞİRKETİ: AĞAOĞLU

 İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin akademik denetiminde itibar Atölyesi adına uluslararası araştırma şirketi XSIGHTS tarafından "İnşaat". "Otomotiv". "Hazır Giyim". "Beyaz Eşya". "Bankacılık", "Gıda". "Enerji". "GSM". "Elektronik Eşya". "Sigorta". "Ulaşım" ve "Eğitim" sektörleri özelinde gerçekleştirilen Türkiye itibar Endeksi 2013 Sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre Ağaoğlu Şirketler Topluluğu geçen yıl olduğu gibi bu yılda halkın seçtiği en itibarlı inşaat şirketi oldu. Türkiye itibar Endeksi'nin 2011.2012 ve 2013 yılı araştırmalarında. üç yıl üst üste araştırmanın radarına giren kurum ve markalara da TİE Başarı Belgeleri verildi... inşaat sektöründe radara giren 4 şirket oldu. Bunlar; Ağaoğlu Şirketler Topluluğu. Dumankaya inşaat. Enka inşaat ve Tepe İnşaat olarak sıralandı. 


Yeni Akit/Mehmet Canıtatlı


Geri Dön